11 januari 2019

UITNODIGING – Amersfoortse bedrijven CO2-neutraal!

Wilt u als ondernemer meer weten over CO2-neutraal ondernemen? Bent u benieuwd welke concrete stappen u kunt nemen op weg naar een CO2-neutraal bedrijf of bedrijventerrein? Kom dan op 23 januari naar de interactieve bijeenkomst ‘Amersfoortse bedrijven CO2-neutraal’, georganiseerd door bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef en de gemeente Amersfoort.

Om aan te sluiten op de ambities van de gemeente wil De Wieken Vinkenhoef in 2030 CO2-neutraal zijn. Met dat doel tekenden gemeente Amersfoort, De Wieken Vinkenhoef en Stedin (foto) onlangs de Samen Duurzaam Deal. Tijdens ‘Amersfoortse bedrijven CO2-neutraal’ delen wij graag onze kennis en plannen over energiebesparing & -opwekking, mobiliteit, aardgasvrij en financieringen & subsidies.

 

Programma

  1. Op weg naar een CO2-neutraal bedrijf

Om in 2030 CO2-neutraal te zijn, werken de gemeente Amersfoort en bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef nauw samen. Roger Ooms (Ooms architecten, onderzoek en advies) geeft een toelichting op het Plan van Aanpak De Wieken Vinkenhoef CO2-neutraal, dat deels is gebaseerd op inventarisatie en analyse van de CO2-footprint van De Wieken Vinkenhoef en de daar gevestigde bedrijven. Ook vertelt hij over de Samen Duurzaam Deal.

  1. Milieubarometer helpt u duurzamer ondernemen

De Milieubarometer geeft helder inzicht in de CO2-uitstoot van uw bedrijf, waardoor direct zichtbaar wordt welke mogelijkheden u heeft om duurzaam te ondernemen. De gemeente Amersfoort biedt een gratis startabonnement van deze tool aan. Anouk Schrauwen van Stichting Stimular gaat in op het hoe en waarom en beantwoordt veelgestelde vragen.

  1. Welke mogelijkheden voor energiebesparing zijn er?

De overheid biedt ondernemers verschillende subsidies voor energiebesparing en duurzame opwekking. Deze subsidies bieden financieel voordeel en verlagen de kosten. Sjarka Bakker en Xavier Maurer van de gemeente Amersfoort onderstrepen het belang, en voor grotere bedrijven de wettelijke verplichting, van energiebesparende maatregelen. Met het oog hierop organiseert de gemeente op 1 april de workshop ‘Energiebesparing voor ondernemers’.   

  1. Wat zijn de ins en outs van collectieve inkoop PV-panelen?

Door collectieve inkoop van PV-panelen (zonnepanelen) betaalt u minder dan wanneer u zonnepanelen individueel aanschaft. U hoeft bovendien niet alles zelf uit te zoeken en te investeren en u kunt energie laten opwekken door ‘de buren’ als uw eigen dak niet geschikt is voor zonnepanelen. Ronald Korpershoek (Rabobank) , Ronald van Herwijnen (Coöperatie Eemstroom ZonneBerg) en Roger Ooms (Ooms architecten, onderzoek en advies) vertellen alle ins en outs.

 

Datum: 23 januari 2019
Tijdstip: 15.30 – 18.00 uur
Locatie: Het Groene Huis (www.hetgroenehuisamersfoort.nl)
Duurzame mobiliteit is onderdeel van ons Plan van Aanpak. Wij waarderen het zeer als u met een duurzaam vervoermiddel naar dit event komt!

 

Inschrijven: klik op deze link >>

 

We zien u graag op 23 januari 2019!

 

Met vriendelijke groet,

Frans Smink, parkmanagement bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef
Sjarka Bakker, gemeente Amersfoort

Meer nieuws

30 juni 2022

11 en 12 juli – nachtafsluitingen knooppunt Hoevelaken

In opdracht van Rijkswaterstaat voert aannemer Heijmans in juli maaiwerkzaamheden uit op A1 en A28 op...

22 juni 2022

4 en 5 juli afsluitingen op Knooppunt Hoevelaken

In opdracht van Rijkswaterstaat voert aannemer Heijmans in juli maaiwerkzaamheden uit op A1 en A28 op...

17 juni 2022

Nachtafsluiting Afrit Amersfoort (8) – A28 | 27 juni...

In opdracht van Rijkswaterstaat worden door Heijmans op de A28, tussen Amersfoort en Utrecht,...