Bedrijvenpark

Duurzaam | Veilig | Aantrekkelijke werkomgeving

Bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef ligt in Amersfoort, in de zuidelijke oksel van het knooppunt Hoevelaken. Bereikbaarheid, saamhorigheid en organisatie zijn sterke punten. Met elkaar willen we koploper zijn op het gebied van duurzaamheid en werken we nauw samen om een CO₂-neutraal, circulair bedrijventerrein te worden. Veilig werken is op De Wieken Vinkenhoef een andere prioriteit. Ons Keurmerk Veilig Ondernemen is daarvoor de garantie.

 

Overzicht bedrijven

Keurmerk veilig ondernemen

Het Keurmerk Veilig Ondernemen is de garantie voor ondernemers, medewerkers en bezoekers van een veilige omgeving. De saamhorigheid en organisatiestructuur zijn sterke punten van het Bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef. Bedrijven, gemeente, politie, brandweer en parkmanagement werken nauw samen om de veiligheid te waarborgen. De basis voor een aantrekkelijke werkomgeving. Het Keurmerk Veilig Ondernemen werd in 2012 voor het eerst toegekend  aan De Wieken Vinkenhoef, in maart 2014, 2016, 2019 en in 2022 vond hercertificering plaats.

kvo

Veilige mobiliteit

  • Op de meeste wegen is de maximumsnelheid 30 km/u.
  • Van het fietspad door het bedrijvenpark maken veel fietsers gebruik: wees alert.
  • Op de openbare weg mag niet worden geparkeerd. Er zijn parkeerplaatsen naast en/of voor de bedrijven
  • De calamiteitenroute bevindt zich ten oosten van het fietspad ‘Zonnepad’, tegenover Wiekenweg 41. Hier mag niet geparkeerd worden.
  • Alle entrees van bedrijven moeten 24/7 toegankelijk zijn.

 

Interesse in vestiging

De Wieken Vinkenhoef telt ca. 150 bedrijven. Heeft u interesse om één van onze buren te worden >> of kijk eens op Funda in Business >>

 

 

 

 

Amersfoort en omgeving

Amersfoort ligt aan de monding van de Eem. De Lieve Vrouwetoren in de binnenstad vormt het kadastraal middelpunt van Nederland. Met circa 150.000 inwoners is Amersfoort een bruisende stad. Met een mooie mix van een rijk verleden en moderne architectonische hoogstandjes. De stad wordt omringd door natuurgebieden. De uitgestrekte bossen van de Utrechtse Heuvelrug liggen binnen wandelbereik en ook de vogelrijke polders lenen zich uitstekend voor een wandeling. Fietsroutes lopen door afwisselende landschappen, zoals het bekenlandschap van de Gelderse Vallei richting de Veluwe.

Historie

Langs de Hogeweg, in de Wieken Vinkenhoef, zijn de resten gevonden van een nederzetting waarvan de geschiedenis teruggaat tot het begin van onze jaartelling. Het gebied was al in de prehistorie populair om in te wonen. De naam zegt het al, ze zaten er hoog en droog.

Vanaf 1615 werd in Amersfoort tabak geteeld en verhandeld. De tabaksvelden lagen onder andere langs de Hogeweg. Amersfoort was het oudste centrum van de Nederlandse tabaksteelt. De tabak ging naar Amsterdam, toen één van de belangrijkste tabaksmarkten ter wereld. Ter hoogte van de Hogeweg lag destijds dus al een drukke route.

Voor het gebied De Wieken Vinkenhoef werd in 2002 een bestemmingsplan vastgesteld dat de bouw en ontwikkeling van het bedrijvenpark en een natuurontwikkelingsgebied mogelijk maakte.
De feitelijke bouw van het bedrijventerrein is gestart in 2004 en de eerste oplevering was in 2005; Besseling Vervoert.
Inmiddels zijn er op het bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef zo’n 100 bedrijven gevestigd.

Rondje natuur

Wie in de pauze of na werktijd even lekker buiten wil zijn, een rondje wil wandelen of een stukje wil fietsen, hoeft slechts de Hogeweg over te steken. De Wieken Vinkenhoef grenst namelijk aan recreatie- en natuurgebied Bloeidaal, waar verschillende wandel- en fietspaden zijn. Bloeidaal is een gebied van 32 hectare tussen de Hogeweg en de Barneveldsebeek met hooiland, plukjes bos en moerasbosjes. Een deel van de oude Horstbeek is hersteld en er staan verschillende soorten bomen. Naast veelvoorkomende boomsoorten als de els, eik en es groeien er ook fladderiepen, een zeldzame boomsoort.

Gevestigde bedrijven