Nieuwsbrief 1 – 2017 – RI&E

Elke ondernemer een RI&E

 

Jaarlijks zijn 250.000 werknemers betrokken bij een ongeval op het werk, waarvan 20.000 met blijvend letsel. Als ondernemer wilt u uiteraard niet dat uw medewerkers onopgemerkte risico’s lopen met kans op schades, ongevallen en verzuim. Het is van groot belang de wettelijk verplichte Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) op orde te hebben. Bij een controle van de Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) of bij een ernstig ongeval, voorkomt dit bovendien een fikse boete.

 

Door uw medewerkers bewust te maken van de risico’s, en de maatregelen, wordt de gehele werkomgeving veiliger. Doe daarom mee met een gratis en interactieve workshop door een veiligheidskundige van het RI&E-register.

 

Wat is een RI&E?

De RI&E (risico-inventarisatie & -evaluatie) staat voor het wettelijk verplichte onderzoek en de schriftelijke vastlegging van veiligheids- en gezondheidsrisico’s voor werknemers in een organisatie. Risico’s op het gebied van lichamelijke belasting, geluid, gevaarlijke stoffen, machines, klimaat en infecties. In een RI&E inventariseer je als ondernemer de risico’s en de kans dat deze zich voordoen. Ook beschrijf je de ernst van de eventuele gevolgen. De RI&E vormt samen met een plan van aanpak een belangrijk onderdeel van een goed arbo- en ziekteverzuimbeleid. Goede arbeidsomstandigheden verlagen de kans op ongelukken en verzuim. Op die manier zorg je voor een veilige werkplek voor je medewerkers.

 

Workshop

De RI&E sluit goed aan bij het KVO-B (Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen), waar Parkmanagement De Wieken Vinkenhoef zich intensief voor inzet. Samen met MKB Nederland willen wij dan ook het belang van de RI&E bij u als ondernemer onder de aandacht brengen. Daarom kunt u zich aanmelden voor een gratis en interactieve workshop door een veiligheidskundige van het RI&E-register. In deze workshop komt vanzelfsprekend de RI&E aan bod, evenals de eisen, het nut en de voordelen. Vanzelfsprekend kunnen we de workshop naar wens zo passend mogelijk invullen. Heeft u interesse om deel te nemen aan een RI&E-workshop, geef dit dan even door via info@wiekenvinkenhoef.nl.

 

Meer info

Lees ook deze folders Wat iedereen over de RI&E moet weten >> en
Aan de slag met de RI&E >>. Daarnaast vindt u alles over de RI&E op steunpunt RI&E >>. Daar kunt u ook een online QuickScan >> doen.

 

ri-e-235x200