7 april 2022

Circulaire ‘Mondriaan-koeien’ op De Wieken Vinkenhoef

Wethouder Fatma Koşer Kaya en Tine Veldhuizen van Special Arts onthulden afgelopen woensdag twee ‘Mondriaan-koeien’ op bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef.

Jarenlang stonden de koeien, beschilderd in Mondriaans kubismestijl, op de rotonde bij de entree van het bedrijvenpark. Toen ze een opknapbeurt nodig hadden, besloot het parkmanagement de koeien een tweede leven te geven. Kunstenaars van Special Arts in Amersfoort beschilderden ze in een andere Mondriaan-stijl, waarna ze hun nieuwe plek langs het Zonnepad kregen. Op deze plek voelen de koeien zich uitstekend thuis, want De Wieken Vinkenhoef was oorspronkelijk een agrarisch gebied. Bovendien staan ze midden tussen de onlangs geplaatste fruitbomen en bijenkasten. Hiermee onderstreept De Wieken Vinkenhoef dat het een voorbeeld wil zijn voor duurzaamheid en circulaire gebiedsontwikkeling. Overigens is het ‘koeienkunstwerk’ een knipoog naar de expositie ‘Special Artists meet Mondriaan’ die – vanwege het 150e geboortejaar van de schilder – vanaf 14 april te zien is in de Mariënhof in Amersfoort. Na de onthulling werd door de aanwezigen geproost met een champagneglas melk.

(De koeien zijn daags tevoren geplaatst door de beheerder van het bedrijvenpark Sight Landscaping met hulp van twee geweldige medewerkers van Downtown Leusden.)

fotograaf: Henry Krul

Meer nieuws

13 oktober 2022

Netwerkevent De Wieken Vinkenhoef

Op 8 november organiseren we weer een netwerkbijeenkomst voor alle op het bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef...

10 oktober 2022

Afsluiting afrit 8 op A28 nabij De Wieken Vinkenhoef

In opdracht van Rijkswaterstaat worden door Heijmans op de A28, tussen Amersfoort en Utrecht,...

26 augustus 2022

Afsluitingen A1 en A28 in september

Dinsdag 6 september van 21.00 tot 05.00 uur Om de werkzaamheden veilig uit te voeren wordt op knooppunt...