7 april 2022

Circulaire ‘Mondriaan-koeien’ op De Wieken Vinkenhoef

Wethouder Fatma Koşer Kaya en Tine Veldhuizen van Special Arts onthulden afgelopen woensdag twee ‘Mondriaan-koeien’ op bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef.

Jarenlang stonden de koeien, beschilderd in Mondriaans kubismestijl, op de rotonde bij de entree van het bedrijvenpark. Toen ze een opknapbeurt nodig hadden, besloot het parkmanagement de koeien een tweede leven te geven. Kunstenaars van Special Arts in Amersfoort beschilderden ze in een andere Mondriaan-stijl, waarna ze hun nieuwe plek langs het Zonnepad kregen. Op deze plek voelen de koeien zich uitstekend thuis, want De Wieken Vinkenhoef was oorspronkelijk een agrarisch gebied. Bovendien staan ze midden tussen de onlangs geplaatste fruitbomen en bijenkasten. Hiermee onderstreept De Wieken Vinkenhoef dat het een voorbeeld wil zijn voor duurzaamheid en circulaire gebiedsontwikkeling. Overigens is het ‘koeienkunstwerk’ een knipoog naar de expositie ‘Special Artists meet Mondriaan’ die – vanwege het 150e geboortejaar van de schilder – vanaf 14 april te zien is in de Mariënhof in Amersfoort. Na de onthulling werd door de aanwezigen geproost met een champagneglas melk.

(De koeien zijn daags tevoren geplaatst door de beheerder van het bedrijvenpark Sight Landscaping met hulp van twee geweldige medewerkers van Downtown Leusden.)

fotograaf: Henry Krul

Meer nieuws

16 mei 2024

A1 Hoevelaken-Bunschoten afgesloten van 24-5 t/m 27-5...

Aard van de werkzaamheden In het weekend van vrijdag 24 mei t/m maandag 27 mei voert Heijmans, in opdracht...

1 mei 2024

Afsluitingen A1 en verbindingsbogen Knooppunt Hoevelaken...

Op woensdag 15 en donderdag 16 mei vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats op de A1HRL en A1HRR tussen...

19 februari 2024

23-2 t/m 26-2 werkzaamheden op de A28 nabij Bedrijvenpark...

In opdracht van Rijkswaterstaat voert Heijmans herstelwerkzaamheden uit aan het asfalt op de hoofdrijbaan van...