1 november 2017

Bedrijventerrein zoekt tijdelijke gebruikers

Heb jij een initiatief waarvoor je ruimte op een bedrijventerrein zoekt. Dan is dit je kans.

De gemeente Amersfoort is op zoek naar initiatiefnemers die tijdelijk gebruik willen maken van ruimte op bedrijventerrein Wieken – Vinkenhoef (nabij de afslag Hoevelaken aan de A1). Het betreft een terrein van circa 20.000 m2 waarop een loods van 800 m2 staat. Niet geheel onbelangrijk: het gebruik is zonder huurprijs!

 

Drie jaar

De bedrijfsruimte is voor drie jaar beschikbaar. Na deze periode jaar wil de gemeente Amersfoort de grond verkopen. Door de ruimte nu al beschikbaar te stellen aan ondernemers, zorgen we ervoor dat het gebied nu al levendig wordt en niet verloedert. Daarnaast wil de gemeente activiteiten de ruimte geven die richtinggevend en voorbereidend zijn op het toekomstig gebruik van dit gebied als bedrijventerrein.

 

Circulaire economie

Gelet op het toekomstig gebruik als bedrijventerrein worden initiatieven op het gebied van circulaire economie aangemoedigd om zich te melden. In een circulaire economie bestaat geen afval. Alles wat na gebruik overblijft, kan worden hergebruikt of verder afgebroken tot grondstoffen voor nieuwe producten. Amersfoort heeft hoge ambities op dit gebied.

 

StadsWormerij

Eén van de gebruikers van terrein en loods is al bekend: de StadsWormerij. In de StadsWormerij zetten duizenden tijgerwormen groente- en fruitresten van Amersfoortse huishoudens, horeca en bio-supermarkten om in supercompost.

 

Geen huur, wel gebruikskosten en samen leren

De initiatiefnemers die de loods en het terrein tijdelijk in gebruik krijgen, betalen geen huur, wel eventuele kosten voor beheer en nutsvoorzieningen. Daarnaast willen we graag samen ervaring opdoen met tijdelijk gebruik van vastgoed en terreinen en leren van dit experiment.

 

Ga hier naar de integrale oproep en lees meer over procedure, voorwaarden en locatie >> 

Meer nieuws

26 mei 2021

Hinder door werkzaamheden viaduct A1 –...

In opdracht van Rijkswaterstaat voert Heijmans in juni werkzaamheden uit aan het viaduct Amersfoortsestraat...

9 maart 2021

Veilig digitaal ondernemen: 22 maart Cybertalkshow De...

Op maandag 22 maart wordt vanuit het Platform veilig ondernemen Midden Nederland de cybertalkshow De...

4 maart 2021

WEGWERKZAAMHEDEN WIEKENWEG

Op donderdag 11 maart vervangt de gemeente op de Wiekenweg (bij het Foodcourt) een tweetal putkoppen. Daarom...