Wiekenvinkenhoef
Nieuwsbrief - oktober 2022 april 2024

IN DEZE NIEUWSBRIEF

  • Jaarlijkse ledenvergadering en netwerkborrel
  • Even voorstellen: Wijkagent Robbert de Hooge
  • Uitnodiging Voortgang project Digital Twin
  • Zonnepact helpt bedrijven met zonnepanelen  
  • Tijdelijke sluiting Amersfoort Centraal  
  • Vind je besturen leuk? Dan zoeken we jou!
  • Knock & Talk over leefbaarheid en veiligheid
  • Moving-on De Wieken Vinkenhoef
  • Volg ons via Linkedin, Twitter en WhatsApp Alert
  • Redactie
  • Links

JAARLIJKSE LEDENVERGADERING EN NETWERKBORREL

Op woensdag 29 mei vindt de Algemene Ledenvergadering met afsluitende netwerkborrel plaats.
Eigenaren van percelen en de gevestigde bedrijven zijn van harte uitgenodigd om 15.00 uur. We zijn te gast bij Applied Medical, sinds 2006 op ons bedrijvenpark gevestigd, en na afloop van de vergadering krijgen we een rondleiding door het bedrijf.

Agenda en stukken
Vanaf 14 mei kun je op de website - met jouw inloggegevens - de agenda en bijbehorende stukken downloaden. Ga naar www.wiekenvinkenhoef.nl, ‘ledenlogin’ en ‘verslagen en andere documenten’. Als je je wachtwoord niet meer weet, vraag dan in het inlogscherm een nieuw wachtwoord aan via ‘Wachtwoord vergeten?’.

Stemmen tijdens de ALV
Stemgerechtigd zijn alle leden van de Vereniging, namelijk de eigenaren van de kavels op het bedrijvenpark.
Maar we nodigen ook ondernemers uit die geen eigenaar van een kavel zijn. Ook al hebben ze geen stemrecht, hun mening, visie en ideeën zijn wél zeer welkom!

Netwerkborrel en rondleiding
Nadat alle officiële zaken de revue zijn gepasseerd, en ieders stem is gehoord, sluiten we de vergadering af met een hapje en een drankje. Wie dat wil, kan aansluiten bij de rondleiding langs de productiefaciliteiten van Applied Medical. Het bedrijf is een toonaangevende leverancier van baanbrekende technologieën voor minimaal invasieve en algemene chirurgie, evenals hart-, vasculaire, urologische, colorectale, bariatrische, verloskundige en gynaecologische specialismen. Als nieuwe generatie medische hulpmiddelenfabrikant zet het bedrijf zich in voor een betere betaalbaarheid en toegankelijkheid van hoogwaardige gezondheidszorg.  Applied Medical, opgericht in 1987 en met het hoofdkantoor in Zuid-Californië, is een snelgroeiende, wereldwijde organisatie met ongeveer 5.000 teamleden en klanten in meer dan 75 landen.

Aanmelden/Afmelden
Aan- en afmelden kan door een mailtje te sturen naar info@wiekenvinkenhoef.nl.

EVEN VOORSTELLEN: WIJKAGENT ROBBERT DE HOOGE

‘Signaleren en adviseren is mijn corebusiness, ik kijk altijd met politie-ogen.’ Dat zegt Robbert de Hooge die sinds augustus 2023 werkt als wijkagent bedrijventerreinen in Amersfoort, waaronder De Wieken Vinkenhoef. ‘Als schakel tussen bedrijven en de politieorganisatie heb ik contact met veiligheidspartners, zoals de gemeente.’

‘Wijkagent bedrijventerreinen’ is een nieuwe functie binnen de politie Amersfoort. Voorheen was ik wijkagent van de wijk Nieuwland en bedrijventerrein Calveen. ‘De meeste tijd en energie gingen naar de wijk, omdat daar de meeste meldingen vandaan kwamen. Nu heb ik geen woningen of scholen, maar alleen de bedrijventerreinen in mijn portefeuille. Zo kan ik meer aandacht geven aan ondernemers en hun medewerkers.’

Iets ander verhaal
Een bedrijventerrein is eigenlijk maar ‘stil’ voor de politie, constateert Robbert. ‘Logisch, omdat de meeste mensen daar alleen werken en daarna weer naar huis gaan. De Wieken Vinkenhoef is wel een iets ander verhaal. Het parkmanagement en het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) onderscheiden het bedrijvenpark van de andere vier bedrijventerreinen.’

Alles draait om informatie
Voor de wijkagent draait alles om informatie en dat vraagt om een goed netwerk van contacten. ‘Als beginnend wijkagent op de bedrijventerreinen is het wat lastiger netwerken dan in een woonwijk. Daarom kom ik graag in contact met ondernemers, medewerkers en bezoekers en hoor graag of zij opvallende zaken zien of horen. Ook hou ik ervan om spontaan een bedrijf binnen te lopen en een praatje te maken. Dus schrik daar niet van…. Wie weet tot ziens!’

Wil je snel een afspraak maken met Robbert, mail naar robbert.de.hooge@politie.nl. Ook is onze nieuwe wijkagent te bereiken via 0900-8844 of politie.nl.

UITNODIGING VOORTGANG PROJECT DIGITAL TWIN OP ONS BEDRIJVENPARK

Op Bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef zijn we druk bezig met ons innovatieve project, de Digital Twin van het Bedrijvenpark. Dit digitale model geeft ons heel goed inzicht in de manier waarop ondernemers op ons Bedrijvenpark energie verbruiken, opwekken en verdelen op basis van de verschillende bedrijfsprocessen. Deze informatie helpt ons enorm in de zoektocht naar de meest geschikte energie-oplossing in tijden van hoge energieprijzen en overbelasting van het elektriciteitsnetwerk. 

We vinden het fantastisch, dat al veel ondernemers op Bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef meewerken aan de Digital Twin en hun energiedata delen.

Hoe meer bedrijven meedoen, hoe beter we kunnen inschatten waar de kansen voor samenwerking liggen en hoe meer we de gevolgen van netcongestie voor bedrijven op Bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef kunnen beperken.

Op donderdag 6 juni van 15.00 tot 18.00 uur delen we graag de voortgang van dit project met alle ondernemers op het Bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef.
Zet je dit moment vast in je agenda?
De locatie volgt nog, maar je kunt je hier >> al wel vast aanmelden.

ZONNEPACT HELPT BEDRIJVEN MET ZONNEPANELEN

Eigenaren van bedrijfsdaken hebben niet altijd genoeg tijd en gelegenheid om zonnepanelen op hun dak te leggen of ze willen geen zonnedak in eigen beheer hebben. Daarom maken energiecoöperaties zon op bedrijfsdaken eenvoudiger via een zogenaamd Zonnepact.

‘Energiecoöperaties zijn op zoek naar nieuwe grote daken,’ zegt Jan Bijvank van energiecoöperatie Zon op Hoogland. ‘Door netcongestie is het tegenwoordig niet vanzelfsprekend dat je een groot dak kunt volleggen met panelen. Daarom kijken we naar slimme toepassingen van de opgewekte stroom.’

Profiteren
Een Zonnepact maakt het voor eigenaren van bedrijfspanden gemakkelijker om zonnepanelen op hun dak te leggen. ‘Ze kunnen hun dak, of een deel ervan, beschikbaar stellen aan een energiecoöperatie. Die regelt alles, van constructieonderzoek tot verzekering en aanleg.’ Zowel ondernemers als inwoners profiteren van een Zonnepact. ‘Inwoners kunnen lid worden van de energiecoöperatie en meedelen in de opbrengst van de zonne-energie. Voor inwoners die zelf geen zonnepanelen op hun woning kunnen plaatsen, is dat extra interessant.’

Samenwerking
In het Amersfoortse Zonnepact >>werken Gemeente Amersfoort en uiteenlopende partijen samen om eigenaren van bedrijfsdaken te helpen om coöperatief zonnepanelen te realiseren. Het Amersfoortse Zonnepact werd op 25 maart ondertekend door de deelnemers. Naast de gemeente en energiecoöperatie Zon op Hoogland zijn dat energiecoöperatie Frisia Zonnestroom, koepelorganisatie Energie van Utrecht en bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef. Ze worden gesteund door de Raad van Kerken Amersfoort.

Kijk voor meer informatie over het Zonnepact op: Energiecoöperaties helpen bij ontwikkeling zon op grote daken | Gemeente Amersfoort

Van links naar rechts : Wethouder Astrid Janssen, Jan Bijvank van Energiecooperatie Zon en Hoogland, Frans Smink van Bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef, Johan van Dalen van de Raad van Kerken, Sophie Schut van koepelorganisatie Energie van Utrecht

STATION AMERSFOORT CENTRAAL DICHT

De tijdelijke sluiting van Amersfoort Centraal in de zomer is een hot topic onder ondernemers in en om Amersfoort. Om duidelijkheid te krijgen over de consequenties en welke maatregelen ProRail en NS nemen, hebben we  als Parkmanagement op 25 maart daarover een gesprek bijgewoond met ProRail en NS. Als langs Amersfoort Centraal geen treinen rijden, heeft dit vanzelfsprekend invloed op de bedrijven op ons bedrijvenpark. Hier >> vindt u de presentatie. Uit het gesprek kwam een aantal vragen naar voren die we vervolgens aan de ProRail en NS hebben gesteld. Inmiddels hebben we de antwoorden ontvangen – klik hier >> met daarbij een visualisatie van het vervangend vervoer >>. Op 21 mei informeren ProRail en NS ons over de details van busroutes en vertrektijden.

VIND JE BESTUREN LEUK? DAN ZOEKEN WE JOU!

Als Parkmanagement zetten we ons in om de kwaliteit van het ondernemen op het bedrijvenpark te waarborgen. We geloven in samen sterk en partijen verbinden, om samen meer mogelijk te maken. Dat lukt ons alleen met voldoende menskracht. Helaas bestaat het Verenigingsbestuur momenteel uit slechts drie leden en daarom zijn we als Parkmanagement op zoek naar nieuwe bestuursleden. Het bestuur wordt ondersteund door de Parkmanager en het Secretariaat en vergadert ongeveer vier keer per jaar. Lijkt het je leuk en interessant om een rol te spelen in het bestuur van ons bedrijvenpark? Stuur dan een mail naar info@wiekenvinkenhoef.nl. We maken graag kennis met je en vertellen je er graag alles over!

Van links naar rechts : Hans Horlings, Frans Smink, Dick Savert, Marco v.d. Herik, Mathilde v.d. Sanden, Bas Kemper. Niet op de foto: Theo van Gammeren.

KNOCK & TALK OVER LEEFBAARHEID EN VEILIGHEID

Gemeente Amersfoort, politie, Platform Veilig Ondernemen en Parkmanagement werken graag met u als ondernemer aan een prettig en veilig ondernemersklimaat op bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef. Daarom gaan we dit jaar regelmatig langs de deuren om ‘Knock & Talk-gesprekken’ te voeren over onder andere leefbaarheid, veiligheid en ondermijnende criminaliteit.

Met de Knock & Talk-gesprekken willen we met name de bewustwording over veiligheid op ons bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef vergroten. Tijdens zo’n gesprek vertellen we u alles over de taak, werkzaamheden en invloed van parkmanagement De Wieken Vinkenhoef. Ook geven we informatie over wat ondermijning inhoudt, hoe u signalen van ondermijnende criminaliteit >> kunt herkennen en waar u dat kunt melden. Inmiddels hebben we met diverse ondernemers waardevolle gesprekken gevoerd en relevante informatie uitgewisseld.

Van links naar rechts: Bas Kemper (parkmanager), Janny van Staa (buitengewoon opsporingsambtenaar), Michel van Kesteren (adviseur PVO)

Heb je vragen of wil je een melding doen van een onveilige of verdachte situatie? Meldt dit dan bij de onderstaande organisaties:

Politie, Brandweer en Ambulance - SPOED - 112
Politie - algemeen (geen spoed) - 0900-8844
Meld Misdaad Anoniem - 0800-7000

Via deze link vind je informatie over (signalen van) ondermijning. Animatie: Wat is ondermijning? (youtube.com)

Meer informatie:

MOVING-ON DE WIEKEN VINKENHOEF

Gevestigd:
JACO Administratie & Advies B.V. Wiekenweg 50A

Binnenkort:
Pijlman kantoormeubelen vestigt zich op De Wieken Vinkenhoef.
Van Rhijnsoever vestigt zich op De Wieken Vinkenhoef

Heb je een bedrijf zien komen of gaan, meld het ons dan via info@wiekenvinkenhoef.nl.

VOLG ONS VIA LINKEDIN, TWITTER EN WHATSAPP ALERT

Voor LinkedIn klik hier >>
Voor Twitter klik hier >>
Voor de WhatsApp Alert-groep > stuur een mailtje aan info@wiekenvinkenhoef.nl met bedrijfsnaam, naam en telefoonnummer

REDACTIE

Heb je informatie voor een volgende nieuwsbrief of voor de pagina ‘nieuws’ op de website, mail die dan naar de redactie via info@wiekenvinkenhoef.nl. De redactie bestaat uit Jeroen van der Bijl van Axe media en het bestuur en secretariaat van het Bedrijvenpark.

LINKS

* Via een aantal links in deze nieuwsbrief kom je terecht bij het ‘login-gedeelte’ van de website. Dit gedeelte is alleen toegankelijk voor eigenaren, gevestigde bedrijven en enkele belanghebbenden. Om de link te volgen, heb je dus de inloggegevens nodig.

 

 

 

 

www.wiekenvinkenhoef.nl
Webversie bekijken
Afmelden voor deze nieuwsbrief?