Wiekenvinkenhoef
Nieuwsbrief - oktober 2022 maart 2023

IN DEZE NIEUWSBRIEF

 • Nieuws uit het KVO-overleg
 • Algemene ledenvergadering
 • Goed om te weten, bij eigendomsoverdracht
 • Amersfoort Business Team
 • Themabijeenkomst Energietransitie
 • Cyberevent Digitaal Veilig Ondernemen
 • Conferentie Zero Emissie Stadslogistiek
 • Moving-on De Wieken Vinkenhoef
 • Volg ons via Linkedin, Twitter en WhatsApp Alert
 • Redactie
 • Links

NIEUWS UIT HET KVO-OVERLEG

Veiligheidstips van VRU
Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is de garantie voor ondernemers, medewerkers en bezoekers van een veilig Bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef. Om dat te waarborgen, werken bedrijven, gemeente, politie, brandweer en ons parkmanagement nauw samen. Bij dit KVO-overleg sluit ook Iris Schuit aan, medewerker (Brand)Veilig Leven van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). Dit samenwerkingsverband van en voor de 26 Utrechtse gemeenten streeft naar een maximale veiligheid van alle mensen en bedrijven in de regio. Namens de VRU geeft Iris onder andere tips en adviezen aan bedrijven, zoals over brand door broei >> en veilig vluchten bij brand >>.

Derde AED op De Wieken Vinkenhoef
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan terrein en parkeerplaatsen van Bastion Hotel Amersfoort. Aan het hek van het hotel (Windturbine 10) wordt ook een AED gemonteerd. Daarmee beschikken wij op ons bedrijvenpark over drie geregistreerde AED’s die 24 uur per etmaal bereikbaar zijn. De tweede AED is in het bezit van Havi Logistics op De Zonnecel 30 en de derde hangt aan de gevel van het pand op de Stuwdam 22.

Een hartstilstand kan iedereen overkomen. De grootste kans om te overleven heb je als de juiste hulp binnen zes minuten start. Met een AED komt het hart weer sneller in een normaal ritme. De overlevingskans en kwaliteit van leven worden met een AED dus vergroot. Heb je als bedrijf een AED, maar heb je die nog niet geregistreerd? Ga dan naar Hartslagnu.nl >> en draag bij aan de gewenste 6-minutenzone op De Wieken Vinkenhoef!

Maatregelentabel
Voor (her)certificering voor het KVO van ons bedrijvenpark werken wij met een Plan van Aanpak met maatregelentabel. Deze wordt het gehele jaar gemonitord en per jaar geëvalueerd. De evaluatie vind je op onze website via het ‘login in’ gedeelte *.

ALGEMENE LEDENVERGADERING

Reserveer de datum en tijd alvast in je agenda.
Op woensdag 24 mei om 15.00 uur  is onze jaarlijkse algemene ledenvergadering.

GOED OM TE WETEN, BIJ EIGENDOMSOVERDRACHT

Elke eigenaar van grond en/of een pand op ons bedrijvenpark is verplicht lid van de Vereniging Parkmanagement Bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef. Naast het tekenen van een Parkmanagementovereenkomst betaal je een jaarlijkse parkmanagementbijdrage. Dit is, in de vorm van een kettingbeding, opgenomen in de koopovereenkomst en gaat bij verkoop dus ook over naar een nieuwe eigenaar. Deze moet zich binnen twee weken na aankoop aanmelden als lid van de Vereniging. Wie niet voldoet aan het bovengenoemde krijgt te maken met een boetebeding. Ben je eigenaar en verkoop je het pand maak dan de koper, eventueel via de notaris, nog eens extra attent op deze verplichtingen.  

AMERSFOORT BUSINESS TEAM


Vanuit de gemeente Amersfoort en het Amersfoort Business Team (ABT) is Mathilde van der Sanden bestuurslid van de Stichting Parkmanagement Bedrijventerrein De Wieken Vinkenhoef. Zij helpt mee om de gezamenlijke belangen van de eigenaren van de percelen op het bedrijventerrein te behartigen én neemt deel aan het KVO-overleg.

Het ABT zet zich in voor groeiende en passende werkgelegenheid en een goede woon-/werkbalans door bedrijven te werven die passen binnen het regionale economische profiel ‘gezond stedelijk leven’. Daarnaast richt het ABT zich op bedrijven die al voor Amersfoort hebben gekozen. Zij zijn immers de basis van het ondernemersklimaat in Amersfoort en regio. Zie ook: Amersfoort als duurzame stad | Amersfoort Business. En als je op zoek bent naar een passende netwerkorganisatie, dan vind je op de website van het ABT een uitgebreid overzicht van de netwerken in Amersfoort.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws voor ondernemen in Amersfoort en bijeenkomsten voor ondernemers? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en volg het ABT op LinkedIN. Wil je rechtstreeks contact met het ABT: klik hier >>.

THEMABIJEENKOMST ENERGIETRANSITIE  


Wil jij weten wat de energietransitie betekent voor jou als Amersfoortse ondernemer? En ben je benieuwd naar wat Jan Rotmans, hoogleraar Transitiekunde, te vertellen heeft over de energietransitie? Kom dan naar de themabijeenkomst Energietransitie op donderdag 11 mei.

Deze bijeenkomst (locatie volgt binnenkort) wordt georganiseerd door Duurzaam Netwerk Amersfoort en Gemeente Amersfoort en alle Amersfoortse ondernemers zijn welkom. Onder andere deze thema’s komen aan de orde:

 • Subsidies, gemeentelijke regelingen en wetgeving;
 • Netcongestie en zonnepanelen;
 • Ontwikkelingen rondom waterstof als energiebron;
 • Energie besparen: hoe kan jij daarmee aan de slag?
 • Aardgasvrij met duurzame energiebronnen.

De bijeenkomst (van 15:00 tot 17:30 uur) wordt afgesloten met een gezellige borrel. Je kunt een plek reserveren door een mail te sturen naar duurzaamondernemen@amersfoort.nl. Ter voorbereiding op de bijeenkomst ontvang je daarna nog een mail met uitgebreide informatie. Kortom, tot ziens op donderdag 11 mei!


CYBEREVENT DIGITAAL VEILIG ONDERNEMEN    

De kans op een cyberaanval voor ondernemers is één op vijf. Een enorm risico dus. Ongeveer twee derde van alle bedrijven werden in 2021 getroffen door ransomware. Wil jij weten hoe je jouw bedrijf beschermt tegen digitale criminaliteit? Bezoek dan het CyberEvent ‘Digitaal Veilig Ondernemen’ op 28 maart in Stadion Galgenwaard Utrecht. Meer informatie en aanmelden >>

CONFERENTIE ZERO EMISSIE STADSLOGISTIEK


Gemeente Amersfoort organiseert op 3 april, in de Prodentfabriek, een conferentie over Zero Emissie Stadslogistiek (ZES). In lijn met het klimaatakkoord van Parijs voert de Gemeente in 2025 zones in waar bedrijven schoon en emissieloos moeten worden bevoorraad. Tijdens deze conferentie geven experts uitleg over schoon bevoorraden en illustreren zij met lokale voorbeelden hoe je hieraan als ondernemer invulling kan geven.

De gemeente Amersfoort heeft als uitvoering van het klimaatakkoord de Green Deal ondertekend. Een uitwerking daarvan is dat bedrijven in een zero-emissiezone in 2025 worden bevoorraad met schone voertuigen. Dat jaartal lijkt misschien nog ver weg, toch is het goed om voorbereid te zijn op een ‘schone’ bevoorrading en nu al na te denken wat dit voor je bedrijfsvoering betekent. De gevolgen van emissieloos bevoorraden verschillen namelijk per type onderneming. Voor de een is dat het aanschaffen van zero-emissie-voertuigen, voor de ander zijn misschien nieuwe afspraken met de leverancier nodig. Door nu goed voorbereid te zijn op deze ontwikkeling kan je straks slim en duurzaam investeren. Meld je daarom aan voor deze conferentie! De bijeenkomst vindt plaats van 11.00 tot 14.00 uur en tijdens de lunch heb je volop ruimte om collega-ondernemers te ontmoeten.
Programma en aanmelden >>

MOVING-ON DE WIEKEN VINKENHOEF

Binnenkort:
Fountain Fuel opent een zero-emissie-energiestation op De Wieken Vinkenhoef.
Pijlman kantoormeubelen vestigt zich op De Wieken Vinkenhoef.

Heb jij een bedrijf zien komen of gaan, meld het ons dan via info@wiekenvinkenhoef.nl.

VOLG ONS VIA LINKEDIN, TWITTER EN WHATSAPP ALERT

Voor LinkedIn klik hier >>
Voor Twitter klik hier >>
Voor de WhatsApp Alert-groep > stuur een mailtje aan info@wiekenvinkenhoef.nl met bedrijfsnaam, naam en telefoonnummer

REDACTIE

Heb je informatie voor een volgende nieuwsbrief of voor de pagina ‘nieuws’ op de website, mail die dan naar de redactie via info@wiekenvinkenhoef.nl. De redactie bestaat uit Jeroen van der Bijl van Axe media en het bestuur en secretariaat van het Bedrijvenpark.

LINKS

* Via een aantal links in deze nieuwsbrief kom je terecht bij het ‘login-gedeelte’ van de website. Dit gedeelte is alleen toegankelijk voor eigenaren, gevestigde bedrijven en enkele belanghebbenden. Om de link te volgen, heb je dus de inloggegevens nodig.

 

 

 

 

www.wiekenvinkenhoef.nl
Webversie bekijken
Afmelden voor deze nieuwsbrief?