Wiekenvinkenhoef
Nieuwsbrief - oktober 2022 15-08-2024

IN DEZE NIEUWSBRIEF

  • Jaarlijkse Ledenvergadering
  • Informatie vanuit het KVO
  • Onderzoek circulaire bedrijvigheid
  • Onderzoeken naar effecten windturbines A28
  • Herhaling! Vind je besturen leuk? Dan zoeken we jou!
  • Subsidieregelingen laadinfrastructuur
  • Moving-on De Wieken Vinkenhoef
  • Volg ons via Linkedin, Twitter en WhatsApp Alert
  • Redactie
  • Links

JAARLIJKSE LEDENVERGADERING

Voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering waren we op 29 mei te gast bij Applied Medical. Het bestuur was blij met de opkomst van betrokken leden en vond het fijn ze te informeren en verantwoording af te leggen. Het verslag kan je via het secretariaat opvragen: info@wiekenvinkenhoef.nl.


Nadat alle officiële zaken de revue waren gepasseerd, gaf Wybrand van den Broek van Applied Medical een korte rondleiding. Superleuk om op deze manier onze bedrijfsbuur te leren kennen. Als afsluiting organiseerde Applied Medical een netwerkborrel met drankjes en hapjes in overvloed. Via deze weg dankt het bestuur Applied Medical nogmaals hartelijk voor haar gastvrijheid!

INFORMATIE VANUIT HET KVO

Het Keurmerk Veilig Ondernemen is de garantie voor ondernemers, medewerkers en bezoekers van een veilige omgeving. De saamhorigheid en organisatiestructuur zijn sterke punten van het Bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef. Bedrijven, gemeente, politie, brandweer en parkmanagement werken nauw samen om de veiligheid te waarborgen: de basis voor een aantrekkelijke werkomgeving. Het Keurmerk Veilig Ondernemen werd in 2012 voor het eerst toegekend aan De Wieken Vinkenhoef, in maart 2014, 2016, 2019 en in 2022 vond hercertificering plaats.

Vanuit het Keurmerk Veilig Ondernemen informeren wij je graag over deze zaken:

Cyberbijeenkomst ondernemers Amersfoort
Het is niet de vraag of je slachtoffer wordt van cybercrime, maar wanneer. Op 19 september is er voor alle ondernemers in Amersfoort een bijeenkomst over de online-gevaren en hoe je jouw bedrijf hiertegen kan beschermen. Slachtoffers, politie en journalist en schrijver Maria Genova vertellen je er alles over. Aanmelden kan via cyberchef@amersfoort.nl.

                    

Camera in beeld
Camerabeelden helpen de politie om inbraken, overvallen en andere misdrijven op te lossen. Heb je één of meer camera's om of aan je bedrijfspand hangen? Laat het ons weten! Hoe beter de politie in kaart heeft waar camera's hangen, hoe sneller ze misdrijven kan oplossen.

Als bij je wordt ingebroken, kijkt de politie in een databank waar camera’s in de buurt hangen. Vervolgens haalt ze snel de beelden op om te kijken of de dader er misschien op staat. De politie kijkt dus niet live mee met de camera's, maar inventariseert alleen waar deze hangen, Zo beschermt jouw camera niet alleen je eigen bezit, maar helpt de camera ook om je buurt veiliger te maken.

Aanmelden camera
Je kan je camera('s) aanmelden via: politie.nl/cib.

ONDERZOEK CIRCULAIRE BEDRIJVIGHEID

Wat hebben circulaire bedrijven op hun locatie nodig om zich te ontwikkelen en welke knelpunten ervaren ze? Om hiervan een beeld te krijgen, kunnen bedrijven meedoen aan het onderzoek Locatiekenmerken Circulaire Bedrijvigheid. Dit onderzoek wordt geïnitieerd, en gefinancierd, door het ministerie van Binnenlandse Zaken, samen met de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Waterstaat en diverse sectorpartners.

Nederland heeft nationale en Europese doelstellingen om tot 2050 circulair te worden. Dit kan door minder grondstoffengebruik, alternatieve grondstoffen, langere levensduur van producten en hoogwaardige verwerking van materialen. Bedrijven spelen hierbij vanzelfsprekend een belangrijke rol. Om bedrijventerreinen in Nederland zo goed mogelijk in te richten voor circulaire activiteiten, is meer kennis nodig over wat bedrijven daarvoor nodig hebben. De resultaten van het onderzoek gaan hierbij helpen.

Minder dan tien minuten
Het onderzoek wordt onafhankelijk uitgevoerd door het Erasmus Centre for Urban, Port & Transport Economics, en Rienstra beleidsonderzoek. De online-enquête bestaat uit meerkeuze en open vragen en kan worden ingevuld tot en met 31 augustus 2024. Het beantwoorden van de vragen kost minder dan tien minuten. Alle informatie wordt anoniem verwerkt. De uitkomsten zijn openbaar toegankelijk vanaf oktober 2024. Meer informatie over privacy en dergelijke vind je in de bijlage in de online-enquête. Voor vragen kan je terecht bij projectleider Merten Nefs (Erasmus UPT), nefs@ese.eur.nl.

Klik om de online-enquête te starten.

ONDERZOEKEN NAAR EFFECTEN WINDTURBINES A28

De afgelopen periode heeft het ‘OER-projectteam ‘Zon en Wind langs A28 Amersfoort – Utrecht’ de effecten onderzocht van windturbines langs de A28 en de defensieterreinen Leusderheide en Vlasakkers. Daarvoor inventariseerde het projectteam bij belanghebbenden wat ze belangrijk vinden om te onderzoeken. Ook vertegenwoordigers van bedrijvenparken zijn uitgenodigd. Daarom ontvangen we deze link naar de eerste onderzoeksresultaten.

Het projectteam keek onder andere naar de effecten van geluid en slagschaduw door windturbines. Ook onderzocht ze de veiligheid en de energieproductie. Het onderzoek is gedaan met ‘onderzoeksopstellingen’ voor verschillende maten en aantallen van windturbines op verschillende plekken. Op alle locaties zijn opstellingen mogelijk die aan de nieuwe concept-geluids- en slagschaduwnormen voldoen en veiligheid is geen belemmering. Op verzoek van belanghebbenden is de optelsom van geluid onderzocht, in samenhang met bestaand geluid in de omgeving, zoals de snelweg.


Aanvullende onderzoeken
De komende maanden worden aanvullende onderzoeken gedaan naar de effecten op luchtvaart, ecologie en de inpassing in de defensieterreinen. Deze resultaten worden na de zomer verwacht. Daarna nemen bestuurders een besluit of het project door kan gaan naar de volgende fase. Ze nemen dat besluit op basis van de onderzoeken die inzicht geven of het project vergunbaar is (voldoet aan wet- en regelgeving) en of het inpasbaar is (of het past bij andere plannen in de omgeving). Deze beslissing wordt eind 2024 verwacht. Bij een positief besluit maken ze een aanpak voor het vervolg. Centraal daarin staan een vervolg op het eerdere ecologisch onderzoek en de inpassing in de defensieterreinen. Deze aanpak omschrijft ook de rol en invloed van de omgeving op de inpassing van het project en het lokaal eigendom.

HERHALING! VIND JE BESTUREN LEUK? DAN ZOEKEN WE JOU!

Helaas hebben we geen reacties ontvangen op het onderstaande bericht in de vorige nieuwsbrief. Daarom in de herhaling.

Als Parkmanagement zetten we ons in om de kwaliteit van het ondernemen op het bedrijvenpark te waarborgen. We geloven in samen sterk en partijen verbinden, om samen meer mogelijk te maken. Dat lukt ons alleen met voldoende menskracht. Helaas bestaat het Verenigingsbestuur momenteel uit slechts drie leden en daarom zijn we als Parkmanagement op zoek naar nieuwe bestuursleden. Het bestuur wordt ondersteund door de Parkmanager en het Secretariaat en vergadert ongeveer vier keer per jaar. Lijkt het je leuk en interessant om een rol te spelen in het bestuur van ons bedrijvenpark? Stuur dan een mail naar info@wiekenvinkenhoef.nl. We maken graag kennis met je en vertellen je er graag alles over!

    

Van links naar rechts : Hans Horlings, Frans Smink, Dick Savert, Marco v.d. Herik, Mathilde v.d. Sanden, Bas Kemper. Niet op de foto: Theo van Gammeren.

SUBSIDIEREGELING LAADINFRASTRUCTUUR

In het kernwinkelgebied van Amersfoort rijden vanaf 1 januari volgend jaar alleen schone busjes en vrachtwagens. Het lijkt ver weg, maar voor je het weet is het 2025. De komende maanden gebeurt veel op het gebied van zero emissie-subsidies voor laadinfrastructuur voor busjes en vrachtwagens. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat start vanaf eind september met twee nieuwe subsidieregelingen: Subsidieregeling Private Laadinfrastructuur bij bedrijven (SPRILA Aanschaf) en Subsidieregeling Publieke Laadinfrastructuur zwaar vervoer (SPULA). De subsidies vergoeden een deel van de kosten voor de aanleg van laadinfrastructuur en batterijopslag. Daarover organiseert de RVO twee webinars. Wil je meer informatie over de subsidieregelingen of de webinars? klik hier >>

MOVING-ON DE WIEKEN VINKENHOEF

Binnenkort:
Pijlman kantoormeubelen vestigt zich op De Wieken Vinkenhoef.
Van Rhijnsoever vestigt zich op De Wieken Vinkenhoef

Heb je een bedrijf zien komen of gaan, meld het ons dan via info@wiekenvinkenhoef.nl.

VOLG ONS VIA LINKEDIN, TWITTER EN WHATSAPP ALERT

Voor LinkedIn klik hier >>
Voor Twitter klik hier >>
Voor de WhatsApp Alert-groep > stuur een mailtje aan info@wiekenvinkenhoef.nl met bedrijfsnaam, naam en telefoonnummer

REDACTIE

Heb je informatie voor een volgende nieuwsbrief of voor de pagina ‘nieuws’ op de website, mail die dan naar de redactie via info@wiekenvinkenhoef.nl. De redactie bestaat uit Jeroen van der Bijl van Axe media en het bestuur en secretariaat van het Bedrijvenpark.

 


LINKS

* Via een aantal links in deze nieuwsbrief kom je terecht bij het ‘login-gedeelte’ van de website. Dit gedeelte is alleen toegankelijk voor eigenaren, gevestigde bedrijven en enkele belanghebbenden. Om de link te volgen, heb je dus de inloggegevens nodig.

 

 

 

 

www.wiekenvinkenhoef.nl
Webversie bekijken
Afmelden voor deze nieuwsbrief?