Wiekenvinkenhoef
Nieuwsbrief - oktober 2022 juli 2023

IN DEZE NIEUWSBRIEF

 • Energieweg afgesloten door werkzaamheden
 • Niet één, maar twee Algemene ledenvergaderingen
 • Collectieve beveiliging
 • Genoeg voedsel voor nieuwe bewoners
 • Zero Emissie Stadslogistiek
 • Gratis hulp energieadviseur
 • Moving-on De Wieken Vinkenhoef
 • Volg ons via Linkedin, Twitter en WhatsApp Alert
 • Redactie
 • Links

ENERGIEWEG AFGESLOTEN DOOR WERKZAAMHEDEN

De Energieweg is - tussen Wiekenweg en Amersfoortsestraat - van maandag 21 augustus tot en met vrijdag 13 oktober afgesloten. Rijkswaterstaat start namelijk met de voorbereidingen van de aansluiting van de Energieweg op de Outputweg op bedrijventerrein De Hoef. Het werk wordt in fases uitgevoerd. Voor de gehele periode wordt een adviesroute geplaatst op de Rijksweg A1 en A28. De uitgebreide informatie staat op onze website >>

NIET ÉÉN, MAAR TWEE ALGEMENE LEDENVERGADERINGEN

Unit 14 Beveiliging verzorgt vanaf 1 augustus de collectieve ‘mobiele surveillance’ op Bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef (zie ook hieronder). Dat hebben de leden van de Vereniging Bedrijventerrein De Wieken Vinkenhoef tijdens de Algemene Ledenvergadering op 14 juni en 12 juli besloten.

Om dit besluit te bekrachtigen, waren niet één, maar twee ALV’s nodig. De eerste ALV vond plaats tijdens een ontbijt bij McDonald’s De Wieken. Door de te lage opkomst konden de leden helaas geen besluiten nemen. Het aantal leden dat aanwezig of vertegenwoordigd was, was minder dan het verplichte aantal van tweederde van het maximumaantal stemmen. Daarom besloot het bestuur om op 12 juli een tweede ALV in te plannen en opnieuw te stemmen over het agendapunt ‘collectieve beveiliging’. Doordat het aantal stemmen toen wel voldoende was, is het punt aangenomen.

Verslagen ALV’s
De verslagen van de twee ALV’s vind je op www.wiekenvinkenhoef.nl, ‘ledenlogin’ en ‘verslagen en andere documenten’. Als je je wachtwoord niet meer weet, vraag dan in het inlogscherm een nieuw wachtwoord aan via ‘Wachtwoord vergeten?’

COLLECTIEVE BEVEILIGING

Zoals hierboven gemeld, verzorgt Unit 14 Beveiliging vanaf 1 augustus de collectieve ‘mobiele surveillance’ op Bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef. Op variabele tijdstippen in de avond en nacht maken zij preventieve controlerondjes. Eventuele bijzonderheden melden zij direct bij het Parkmanagement en bij de betreffende bedrijven.

Voor dit jaar worden de kosten betaald vanuit het budget van de Stichting. Vervolgens verdelen we de kosten, zoals tijdens de ALV's op 14 juni en 12 juli afgesproken, over de eigenaren van de percelen op het bedrijvenpark. Alle eigenaren betalen een starttarief van € 50 en daarbovenop komt ongeveer € 0,05 per m2 eigendom. Deze bedragen worden geïnd met de jaarlijkse bijdrage van de eigenaren.

10% korting
Voor veel bedrijven kan het financieel en praktisch interessant zijn om de beveiliging van hun terrein en pand te laten aansluiten bij de collectieve beveiligingswerkzaamheden. Besluit je om dat te doen, dan ontvang je van Unit 14 10% korting op de beveiligingsdiensten voor jouw eigendom.
Unit 14 maakt graag een afspraak om je beveiligingswensen te bespreken en je te adviseren en uiteraard de toegevoegde waarde van het collectief toe te lichten. 

Andere beveiliger?
Werk je nu al samen met een andere beveiliger, dan kan Unit 14 die dienstverlening overnemen. Hiervoor krijg je geen extra kosten doorbelast. Binnenkort ontvang je uitgebreide informatie van Unit 14. Wil je eerder overleggen, neem dan contact op met Kenny van Leur van Unit 14: 06-86811804.

GENOEG VOEDSEL VOOR NIEUWE BEWONERS

Sinds dit voorjaar heeft Bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef nieuwe bewoners. Niet zomaar een paar bewoners, maar hele volken! Hun bijenkorven staan op het terrein van Bergnet en je kunt de bijenvolken overal aantreffen op zoek naar voedsel.

De bijen konden al ruimschoots profiteren van de bloesem van de fruitbomen die wij vorig jaar op het Bedrijvenpark hebben neergezet. De gemeente Amersfoort zorgt bovendien, vóór 1 september, voor nog eens twintig fruitbomen. Het plaatsen van de bijenkorven en de fruitbomen past binnen ons streven naar een duurzaam en circulair terrein, dat bijdraagt aan milieubescherming en meer  biodiversiteit.

ZERO EMISSIE STADSLOGISTIEK

Op 1 januari 2025 wordt het kernwinkelgebied in Amersfoort een zero-emissiezone voor stadslogistiek en worden bedrijven bevoorraad met schone voertuigen. Om deze overgang soepel te laten verlopen, brengt logistiek makelaar Frans-Luuk Bouwers samen met ondernemers kansen in kaartMeer lezen >>

Meet & Greet
Op maandag 30 oktober 2023 organiseert Zero Emissie Stadslogistiek een Meet & Greet voor alle ondernemers in Amersfoort en daarbuiten. Aan bod komt onder andere het schoon bevoorraden van Amersfoortse ondernemingen. Zet deze dag alvast in je agenda. Na de zomer geeft Zero Emissie Stadslogistiek meer informatie over het programma, dat spectaculair belooft te worden.

GRATIS HULP ENERGIELEVERANCIER

Adviseurs van Klimaatroute geven ondernemers in Amersfoort gratis en vrijblijvend energieadvies en hulp bij financieringsmogelijkheden. Dit gebeurt in opdracht van gemeente Amersfoort. Uit ervaring blijkt dat ondernemers met deze hulp na twee à drie jaar gemiddeld meer dan 30% op hun energiekosten kunnen besparen. Binnenkort nemen de adviseurs van Klimaatroute contact op met ondernemers op alle bedrijventerreinen in Amersfoort. 

Eén jaar 
Als ondernemer krijg je een persoonlijke energieadviseur die in jouw bedrijfspand een energiescan uitvoert. Alle bespaarmogelijkheden vind je vervolgens in een helder adviesrapport. Als je op basis daarvan maatregelen wil nemen, dan begeleidt de adviseur je een jaar lang gratis bij:

 • het opvragen en vergelijken van offertes;
 • het aanvragen van relevante subsidies;
 • advies over financiële mogelijkheden.

Over Klimaatroute
Klimaatroute is een onafhankelijke organisatie die al meer dan 35.000 ondernemers in het midden- en kleinbedrijf heeft geholpen met verduurzamen. Zie ook www.klimaatroute.nl/ondernemers/energiescan. 

Loop je al warm?
Heb je vragen of wil je je aanmelden, mail naar aanmelden@klimaatroute.nl of bel 020-700 94 38. Samen op naar een energiezuinige onderneming en omgeving!

MOVING-ON DE WIEKEN VINKENHOEF

Nieuw op het bedrijvenpark:
Fountain Fuel opent een zero-emissie-energiestation op De Wieken Vinkenhoef>>

Binnenkort:
Pijlman kantoormeubelen vestigt zich op De Wieken Vinkenhoef.

Heb jij een bedrijf zien komen of gaan, meld het ons dan via info@wiekenvinkenhoef.nl.

VOLG ONS VIA LINKEDIN, TWITTER EN WHATSAPP ALERT

Voor LinkedIn klik hier >>
Voor Twitter klik hier >>
Voor de WhatsApp Alert-groep > stuur een mailtje aan info@wiekenvinkenhoef.nl met bedrijfsnaam, naam en telefoonnummer

REDACTIE

Heb je informatie voor een volgende nieuwsbrief of voor de pagina ‘nieuws’ op de website, mail die dan naar de redactie via info@wiekenvinkenhoef.nl. De redactie bestaat uit Jeroen van der Bijl van Axe media en het bestuur en secretariaat van het Bedrijvenpark.

LINKS

* Via een aantal links in deze nieuwsbrief kom je terecht bij het ‘login-gedeelte’ van de website. Dit gedeelte is alleen toegankelijk voor eigenaren, gevestigde bedrijven en enkele belanghebbenden. Om de link te volgen, heb je dus de inloggegevens nodig.

 

 

 

 

www.wiekenvinkenhoef.nl
Webversie bekijken
Afmelden voor deze nieuwsbrief?