Wiekenvinkenhoef
Nieuwsbrief maart 2021

IN DEZE NIEUWSBRIEF

  • Uw digitale veiligheid onder de loep
  • Werkzaamheden Wiekenweg
  • Circulariteit op het bedrijvenpark
  • Waterstoftankstation aan De Windturbine
  • Nieuws over Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)
  • Bastion Hotel Amersfoort op De Wieken Vinkenhoef
  • Moving-on De Wieken Vinkenhoef
  • Sluit aan bij de LI-groep, Twitter en de WhatsApp Alert-groep
  • Kopij / redactie
  • Links

UW DIGITALE VEILIGHEID ONDER DE LOEP

Het zijn onzekere tijden. Zeker voor ondernemers hakt de coronacrisis er flink in. Er wordt een haast onmogelijk beroep gedaan op geduld, maar ook op creativiteit: hoe te ondernemen als fysiek zo weinig mogelijk is.

Die creativiteit uit zich vooral digitaal. Digitaal is gelukkig een hoop mogelijk in coronatijd (al voelt het niet helemaal hetzelfde). We teamsen, zoomen en skypen erop los en er is een heuse digitaliseringsslag losgebarsten.

Misbruik
Over dat laatste wil ik het even kort met u hebben. Want hoewel die digitalisering ons veel brengt, zien we helaas ook dat criminelen misbruik maken van deze trend. Ongeveer één op de vijf mkb-ondernemers krijgt te maken met digitale criminaliteit en de gevolgen daarvan zijn groot. Met gijzelsoftware worden hele systemen gegijzeld of met phishing wordt gevoelige informatie ontfutseld. Daar denk je liever niet aan!

Cyberchef
Als gemeente Amersfoort zijn wij al een tijdje bezig om ondernemers hierin te ondersteunen. Met ons nieuwe project Cyberchef werken wij samen met ROC Midden Nederland (campus Amersfoort) aan het verbeteren van de digitale veiligheid van ondernemers. Hoe doen we dat? Studenten Expert IT Systems & Security komen in de maand mei kosteloos op afspraak bij u langs en voeren onder begeleiding van IT-professionals een cybersecurityscan uit. Uw wifi-netwerk, dataopslag (in de cloud), website en  IT-beleid lichten wij allemaal door. Op basis van deze scan volgt een adviesrapport waar u vervolgens zelf – of met hulp – mee aan de slag kan. U krijgt zo meer inzicht in uw digitale veiligheid, de studenten krijgen een unieke kans om hun kennis in de praktijk te brengen.

Wil je ook meedoen met Cyberchef? Aanmelden kan eenvoudig via een mailtje naar cyberchef@amersfoort.nl. Meer informatie is te vinden op www.amersfoort.nl/cyberchef. 

Anthonie Drenth, digitale veiligheid en woonoverlast gemeente Amersfoort

WEGWERKZAAMHEDEN WIEKENWEG

Op donderdag 11 maart vervangt de gemeente op de Wiekenweg (bij het Foodcourt) een tweetal putkoppen. Daarom wordt het verkeer op die dag tussen 23.00 uur en 5.00 uur door verkeersregelaars via een ‘om en om-regeling’ geleid.

CIRCULARITEIT OP HET BEDRIJVENPARK

In de StadsWormerij op ons bedrijvenpark zetten duizenden compostwormen onder andere voedselresten, koffieprut, houtsnippers van bio-winkels, horeca en huishoudens om in super-compost. In januari kreeg de StadsWormerij enkele kuubs houtsnippers van de firma De Ridder, beheerder van De Wieken Vinkenhoef. Deze houtsnippers zijn afkomstig van de houtwallen in en rond het bedrijvenpark. De StadsWormerij was erg blij met deze grote hoeveelheid. Alles is direct verwerkt en in droogbakken geschept. Fijn was dat het de houtsnippers relatief droog waren en dus direct kunnen konden worden gebruikt in het proces. Daardoor kan de StadsWormerij de komende maanden weer vooruit, dankzij dit circulaire initiatief van parkmanagement De Wieken Vinkenhoef!

WATERSTOFTANKSTATION AAN DE WINDTURBINE

De plannen voor een zero-missie energie-station aan De Windturbine vorderen gestaag. Op dit nu nog onbebouwde terrein naast het pand van All Safe kunnen automobilisten in de toekomst waterstof-tanken en snel-laden. Klik hier >> voor de overzichtstekening.

Het terrein is groot genoeg om met weinig overlast te bouwen. De openbare ruimte wordt uitsluitend belast met aan- en afvoer van materialen naar de bouwplaats en het bouwpersoneel parkeert op het eigen terrein van ontwikkelaar Fountain Fuel (www.fountainfuel.com). Voor vragen of opmerkingen kun je terecht bij Stephan Bredewold: 033 4555111 of stephanbredewold@fountainfuel.com.

NIEUWS OVER KEURMERK VEILIG ONDERNEMEN

Het KVO is een instrument voor ondernemers, medewerkers en bezoekers van De Wieken Vinkenhoef voor het realiseren en behouden van een veilige en schone omgeving. De hoofdthema’s van het KVO zijn dan ook Schoon, Heel en Veilig. Een veilige onderneming is de basis voor een aantrekkelijke werkomgeving. Met dit doel is regelmatig overleg tussen gevestigde bedrijven, gemeente, politie, brandweer en het parkmanagement.

Maatregelentabel 2020
Ons bedrijvenpark is al sinds 2014 KVO-gecertificeerd. Een KVO-certificaat heeft een geldigheidsduur van drie jaar, waarna opnieuw een hercertificering moet plaatsvinden. Hiervoor stellen wij steeds een Plan van Aanpak vast, met een maatregelentabel. Dit wordt het gehele jaar door gemonitord en elk jaar geëvalueerd. De evaluatie van 2020 staat op onze website >>

Jaarlijkse schouw
Aan het eind van elk jaar vindt op De Wieken Vinkenhoef een dag-/avondschouw plaats door de KVO-werkgroepleden. Zij controleren het bedrijvenpark op veiligheid, leefbaarheid en grijs- en groenonderhoud (Schoon, Heel en Veilig). Onvolkomenheden melden zij in een schouwrapport, waarna per punt actie wordt ondernomen. De laatste schouw is gehouden op 3 december 2020. Eigenaren van panden op De Wieken Vinkenhoef en gevestigde bedrijven kunnen dit meest recente schouwverslag opvragen via info@wiekenvinkenhoef.nl.

BASTION OP DE WIEKEN VINKENHOEF

Bastion Hotels gaat een hotel bouwen en openen op De Wieken Vinkenhoef. Dit ‘Bastion Hotel Amersfoort’ wordt het 35e hotel van de keten en krijgt 139 kamers, verspreid over zeven verdiepingen. In 2020 is de bouwvergunning aangevraagd en Bastion Hotels verwacht binnenkort te starten met de bouw. Wanneer alles volgens plan verloopt, kunnen begin 2022 de eerste gasten logeren in het hotel.

MOVING-ON DE WIEKEN VINKENHOEF

Heb je een bedrijf zien komen of gaan, meld het ons dan via info@wiekenvinkenhoef.nl.

SLUIT AAN BIJ DE LI-GROEP, TWITTER OF DE WHATSAPP ALERT-GROEP

Voor LinkedIn klik hier >>
Voor Twitter klik hier >>
Voor de WhatsApp Alert-groep > stuur een mailtje aan info@wiekenvinkenhoef.nl met bedrijfsnaam, naam en telefoonnummer

KOPIJ / REDACTIE

Heb je informatie voor een volgende nieuwsbrief of voor de pagina ‘nieuws’ op de website, mail die dan even naar de redactie via info@wiekenvinkenhoef.nl. De redactie bestaat uit Jeroen van der Bijl van Axe media en het bestuur en secretariaat van het Bedrijvenpark.

LINKS

* Via een aantal links in deze nieuwsbrief kom je terecht bij het ‘login-gedeelte’ van de website. Dit gedeelte is alleen toegankelijk voor eigenaren, gevestigde bedrijven en enkele belanghebbenden. Om de link te volgen, heb je dus je inloggegevens nodig.

 

 

 

 

www.wiekenvinkenhoef.nl
Webversie bekijken
Afmelden voor deze nieuwsbrief?