Wiekenvinkenhoef
Nieuwsbrief december 2019

IN DEZE NIEUWSBRIEF

  • Een brandveilig nieuwjaarsfeest
  • Voorkom kraken en illegale feesten in uw leegstaande pand
  • Weet aan wie u verhuurt
  • Algemene ledenvergadering 2020
  • Sluit aan bij de LI-groep, Twitter en de WhatsApp Alert-groep
  • Kopij / redactie
  • Links

 

Wij wensen u een goede jaarwisseling en fantastisch 2020!

EEN BRANDVEILIG NIEUWJAARSFEEST   

Leuk! U organiseert een (bedrijfs)feest. Staat u ook stil bij de risico’s op brand? Jaarlijks krijgt de brandweer duizenden meldingen van brand en gaan bijna 10.000 mensen met (ernstige) brandwonden naar de spoedeisende hulp. Met eenvoudige maatregelen zorgt u ervoor dat uw nieuwjaarsfeest of ander feestelijk evenement in elk geval (brand)veilig verloopt. Lees verder >>

VOORKOM KRAKEN EN ILLEGALE FEESTEN IN UW LEEGSTAANDE PAND

Het zal u maar gebeuren als ondernemer: krakers in uw pand. Ondanks het kraakverbod mogen zij er nog altijd wekenlang bivakkeren, omdat ze wachten op een uitspraak van de rechter. Kraken is sinds 2010 verboden, maar krakers mogen een uitspraak over een eventuele ontruiming afwachten in het kraakpand. Een soort maas in de wet. Als krakers naar de rechter stappen om ontruiming aan te vechten, hoeven ze het pand nog niet uit, en dit kan helaas lang duren.
In het kader van herontwikkeling van onroerend goed kan uw pand soms enige tijd leeg staan, voordat herontwikkeling plaatsvindt. In deze tussenperiode kunnen krakers hun intrek nemen in uw leegstaande pand. Doorgaans doen zij een beroep op het huisrecht om een ontruiming op korte termijn te voorkomen en worden de herontwikkelingsplannen gefrustreerd. Gevolg is dat u kosten voor processen moet maken, terwijl u niets verdient. Vaak komt uw gebouw er gehavend uit. Een tijdelijke oplossing kan leegstandsbeheer zijn of - met een minder sympathieke benaming - ‘anti-kraak’. Particulieren of ondernemers bewonen dan uw pand, waardoor u de hiervoor genoemde risico’s verkleint. Door dit te regelen via een professionele organisatie (zie KLB keurmerk Leegstand), vermindert u de risico’s voor de leegstaande panden. Uiteraard zijn er ook andere oplossingen, zoals elektronische beveiliging en controles. Praat er vooral met andere ondernemers over. En voorkomen is beter dan genezen.
TIP: Door de nieuwe kraakwetgeving kan de politie direct aangrijpen bij op heterdaad ‘kraken’! Bel 112 bij heterdaad of 0900-8844 bij overige vragen. Contact opnemen met uw wijkagent kan ook.

WEET AAN WIE U VERHUURT

Als u bedrijfsruimte verhuurt, wees dan alert op wie uw huurder wordt. U kunt slachtoffer worden van personen die uw bedrijfspand misbruiken voor illegale hennepteelt. Een actueel fenomeen binnen de hennepteelt is het huren van leegstaande panden op bedrijventerreinen. Als pandeigenaar wilt u graag zo snel mogelijk een huurder. Criminele henneptelers springen op die behoefte in, huren uw pand onder valse voorwendselen en laten u met de schade zitten. Door te weten aan wie u verhuurt, voorkomt u misbruik van uw bedrijfspand. Lees verder >>
 

ALGEMENE LEDENVERGADERING 2020

De ledenvergadering voor 2020 is gepland op 13 mei van 15.00 tot 17.30 uur. Zet ‘m alvast in de agenda!

SLUIT AAN BIJ DE LI-GROEP, TWITTER OF DE WHATSAPP ALERT-GROEP

Voor LinkedIn klik hier >>
Voor Twitter klik hier >>
Voor de WhatsApp Alert-groep > stuur een mailtje aan info@wiekenvinkenhoef.nl met bedrijfsnaam, naam en telefoonnummer

KOPIJ / REDACTIE

Heeft u informatie voor een volgende nieuwsbrief of voor de pagina ‘nieuws’ op de website, mail die dan even naar de redactie via info@wiekenvinkenhoef.nl. De redactie bestaat uit Jeroen van der Bijl van Axe media en het bestuur en secretariaat van het Bedrijvenpark.

LINKS

Via een aantal links in deze nieuwsbrief komt u terecht bij het ‘login-gedeelte’ van de website. Dit gedeelte is alleen toegankelijk voor eigenaren, gevestigde bedrijven en enkele belanghebbenden. Om de link te volgen, heeft u dus uw inloggegevens nodig.

 

 

www.wiekenvinkenhoef.nl
Webversie bekijken
Afmelden voor deze nieuwsbrief?