Wiekenvinkenhoef
Nieuwsbrief januari 2019

IN DEZE NIEUWSBRIEF

 • Kom naar ‘Amersfoortse bedrijven CO2-neutraal’: 23 januari 2019
 • Pas op, cybercriminelen!
 • Hartslagnu.nl
 • Krijgt u last van de Brexit?
 • Voorkom brandstichting
 • Koningsdag 2019 in Amersfoort, doet u mee?
 • Moving-on De Wieken-Vinkenhoef
 • Sluit aan bij de LI-groep, Twitter en de WhatsApp Alert-groep
 • Kopij / redactie
 • Links

Wij wensen u een fantastisch 2019!


kom naar 'amersfoortse bedrijven CO2-neutraal' ;
23 januari in het groene huis

januari 2019

Wilt u als ondernemer meer weten over CO2-neutraal ondernemen? Bent u benieuwd naar welke concrete stappen u kunt nemen op weg naar een CO2-neutraal bedrijf of bedrijventerrein? Kom dan op 23 januari naar de interactieve bijeenkomst ‘Amersfoortse bedrijven CO2-neutraal’, georganiseerd door bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef en de gemeente Amersfoort.

Om aan te sluiten op de ambities van de gemeente wil De Wieken Vinkenhoef in 2030 CO2-neutraal zijn. Met dat doel tekenden gemeente en De Wieken Vinkenhoef onlangs de Samen Duurzaam Deal. Tijdens ‘Amersfoortse bedrijven CO2-neutraal’ delen wij graag onze kennis en plannen over energiebesparing & -opwekking, mobiliteit, aardgasvrij en financieringen & subsidies.

De bijeenkomst wordt gehouden in Het Groene Huis en start om 15.15 uur. De uitnodiging met de link om in te schrijven ontvangt u binnenkort.

PAS op, cybercriminelen!

januari 2019

De cybercriminelen hebben het vaak voorzien op bedrijven. Er zijn diverse vormen van cybercriminaliteit, zoals:  

Ransomware SamSam
De virale ransomware SamSam trof de afgelopen maanden veel mkb-bedrijven. SamSam zoekt naar beveiligingszwakten en treft pas na de verwijdering van elke back-up. Chantagebedragen kunnen oplopen tot in de tonnen. Lees meer >>

Fax vormt vaak beveiligingsrisico  
Cybercriminelen kunnen heel eenvoudig via het faxnummer hele bedrijfsnetwerken platleggen of overnemen. Onderzoekers hebben nieuwe kwetsbaarheden ontdekt in de communicatieprotocollen die nog altijd door miljoenen faxapparaten wereldwijd worden gebruikt. Lees meer >>

hartslagnu.nl

januari 2019

Een hartstilstand kan iedereen overkomen. De overlevingskans is het grootst wanneer binnen zes minuten de juiste hulp is gestart. Met gebruik van een AED komt het hart weer sneller in een normaal ritme. De overlevingskans en kwaliteit van leven worden met een AED dus vergroot.

Op ons bedrijvenpark zijn inmiddels twee AED’s geregistreerd die 24 uur per etmaal bereikbaar zijn. De eerste is in het bezit van Havi Logistics op De Zonnecel 30 en de tweede is onlangs geplaatst op de gevel van het pand op de Stuwdam 22. Zodra de foodcourt in het entreegebied open is, willen we ook die kant van het bedrijvenpark afdekken met een AED.

Is uw bedrijf in het bezit van een AED en nog niet geregistreerd bij Hartslagnu.nl >> doe dat dan en draag bij aan de gewenste 6-minutenzone!

krijgt u last van brexit?

januari 2019

Doet u zaken met het Verenigd Koninkrijk en krijgt uw onderneming te maken met de gevolgen van Brexit? Met de Brexit-voucher krijgt u subsidie voor advies over alternatieve markten en de gevolgen van Brexit voor uw onderneming.
U kunt de gevolgen van de Brexit in kaart brengen met de Brexit Impact Scan>>. Blijkt dat u gevolgen gaat ondervinden, vraag dan de Brexit-voucher aan. Daarmee kunt u subsidie krijgen voor deskundig advies over alternatieve markten en de gevolgen van Brexit voor uw onderneming.
Lees hier verder >>.       

voorkom brandstichting

januari 2019

Het buiten opslaan van brandbare materialen brengt grote risico’s met zich mee. Brandstichting is één van de meest voorkomende oorzaken van brand. Rook en roet kunnen veel schade aanrichten en bovendien kan de brand overslaan naar uw gebouwen.
VRU (Veiligheidsregio Utrecht) geeft u vier tips:

 1. Gebruik voor afvalopslag containers met een slot. Informeer bij uw afvalinzamelingsbedrijf naar de mogelijkheden.
 2. Controleer aan het einde van de werkdag of het terrein is afgesloten, zodat de buiten opgeslagen materialen niet bereikbaar zijn voor derden.
 3. Hou zo veel mogelijk afstand tussen de opslag en uw gebouwen: minimaal tien meter.
 4. Vuile poetsdoeken, verfresten en sigarettenafval kunnen door zelfontbranding brand veroorzaken. Maak daarom gebruik van metalen afvalcontainers met gesloten deksel.

Wilt u meer informatie over brandveiligheid? Stuur dan een email naar voorlichting@vru.nl. De brandveiligheidsexperts van VRU staan u graag te woord!

koningsdag 2019 in amersfoort, doet u mee?

januari 2019


Dit jaar komt de koninklijke familie op Koningsdag naar Amersfoort. De gemeente organiseert dit feest samen met provincie, bewoners en ondernemers uit de stad en de regio. Samen organiseren en vieren we een Koninklijk feest! Om deze feestelijkheden mogelijk te maken is de hulp van het bedrijfsleven essentieel. Te denken valt aan: ideeën, kennis, advies, (deskundige) vrijwilligers, producten én geld. Er zijn sponsormogelijkheden van Koningsdag en de bijbehorende tegenprestaties. Zie ook dit informatiedocument met de mogelijkheden >>.
Wilt u meedoen? Neem dan contact op gemeente Amersfoort, Amersfoorts Business Team, Caroline Eekhart : 06-5109 2246 of ci.eekhart@amersfoort.nlmoving-on de wieken vinkenhoef

januari 2019

Nieuw:
Praktijk voor Psychologie Prins, Wiekenweg 54 c

Verhuisd:
Axe media, Stuwdam 14 b (tijdelijk)

Heeft u een bedrijf zien komen of gaan, meldt het ons dan via info@wiekenvinkenhoef.nl.

sluit aan bij de LI-groep, twitter of de Whatsapp alert-groep

januari 2019

Voor LinkedIn klik hier >>
Voor Twitter klik hier >>
Voor de WhatsApp Alert-groep > stuur een mailtje aan info@wiekenvinkenhoef.nl met bedrijfsnaam, naam en telefoonnummer

kopij / redactie

januari 2019

Heeft u informatie voor een volgende nieuwsbrief of voor de pagina ‘nieuws’ op de website, mail die dan even naar de redactie via info@wiekenvinkenhoef.nl. De redactie bestaat uit Jeroen van der Bijl van Axe media en het bestuur en secretariaat van het Bedrijvenpark.

Links

januari 2019

Via een aantal links in deze nieuwsbrief komt u terecht bij het ‘login-gedeelte’ van de website. Dit gedeelte is alleen toegankelijk voor eigenaren, gevestigde bedrijven en enkele belanghebbenden. Om de link te volgen, heeft u dus uw inloggegevens nodig.

 

 

www.wiekenvinkenhoef.nl
Webversie bekijken
Afmelden voor deze nieuwsbrief?