Wiekenvinkenhoef
Nieuwsbrief 16 november 2016

IN DEZE NIEUWSBRIEF

 • Even voorstellen – Dennis Hogeveen, wijkagent
 • Werkzaamheden
 • Mobiliteit
 • Cybercriminaliteit en Ransomware
 • Mogen wij bij u binnen kijken?
 • Nieuws van de KVO-werkgroep
 • Oproep! Foto’s voor nieuwe website
 • Mondriaan to Dutch Design
 • Sluit aan bij de LI-groep
 • Moving on De Wieken-Vinkenhoef
 • Kopij / redactie
 • Links

  

EVEN VOORSTELLEN: DENNIS HOGEVEEN

november 2016

 

Hogeveen-7Mijn naam is Dennis Hogeveen, 38 jaar, getrouwd en vader van twee kinderen en vanaf de start eind 2011, als wijkagent betrokken bij het Keurmerk Veilig Ondernemen De Wieken Vinkenhoef. Ik heb een signalerende en adviserende rol op het gebied van (verkeers-) veiligheid voor onder andere De Wieken Vinkenhoef.

De kracht van dit KVO is dat het al in een vroeg stadium is opgestart, op het moment dat het bedrijvenpark nog volop in ontwikkeling was en nog steeds is. Door het KVO zijn er korte lijnen tussen ondernemers, gemeente, brandweer en politie.

Loopbaan
Even een stukje historie. Ik werk ruim 20 jaar bij de politie en begon bij het voormalig regiokorps, politie Utrecht. Ik was als politieman actief in de plaatsen Soest en Bunschoten-Spakenburg en sinds 2001 werk ik in Amersfoort. Naast incidentafhandeling heb ik zeven jaar bij de mobiele eenheid gewerkt en was ik motorrijder voor de politie. Vanaf 2009 was ik anderhalf jaar gedetacheerd bij de Landelijke Eenheid (destijds Korps Landelijke Politiediensten) als praktijkcoach. Ik hield mij bezig met het begeleiden en coachen van politiestudenten.

Aanspreekpunt
Sinds eind 2010 ben ik wijkagent van de wijken Liendert, Rustenburg en De Wieken Vinkenhoef, samen met mijn collega Janka Walvius. Wij zijn het aanspreekpunt en het gezicht, namens de politie voor deze wijken. Onze werkzaamheden zijn zeer divers en omvatten dus onder andere het signaleren en adviseren rol op het gebied van (verkeers)veiligheid.

Ook u heeft een belangrijke taak in het signaleren: van kapot straatmeubilair tot verdachte personen of voertuigen op het bedrijvenpark. Bel bij een verdachte situatie altijd 112! Voor niet-spoedeisende meldingen en/of contact met mij kunt u bellen met het algemene nummer van de politie, 0900-8844. Het melden van defect straatmeubilair en dergelijke kan via het meldpunt woonomgeving van de gemeente Amersfoort.

Als wijkagent van het gebied Amersfoort-Oost kunt u mij ook vinden op Twitter, @PolAfoortOost en op Instagram, @politie_amersfoort_oost.

Mocht u nog vragen hebben, neem gewoon contact met mij op.

Dennis Hogeveen

WERKZAAMHEDEN

november 2016

‘Knip’ in de Hogeweg bijna afgerond
De bussluis in de Hogeweg/Amersfoortsestraat, of ‘knip’ in de volksmond, is bijna klaar.  Sinds de Energieweg in gebruik is genomen, rijdt er minder verkeer over de Hogeweg en de Amersfoortsestraat, tussen De Schakelaar en de Oude Lageweg. Bewoners en gemeente willen er met behulp van de bussluis voor zorgen dat het op dit deel van de Hogeweg/Amersfoortsestraat nog rustiger wordt. Openbaar vervoer, voetgangers, (brom)fietsers en hulpdiensten kunnen de ‘knip’ vrij passeren. Doorgaand autoverkeer moet rijden via de Energieweg. Naar verwachting worden de werkzaamheden nog in november afgerond.
Voor meer informatie klik hier >>

Kruisingen Oude Lageweg/Zonnecel
Binnenkort starten de werkzaamheden om de kruisingen Zonnecel/Oude Lageweg verkeersveiliger te maken. De aannemer is bezig met de laatste voorbereidingen, waarna de werkzaamheden binnen enkele weken starten.
De plannen bekijken klik hier >>

Knooppunt Hoevelaken
In de zomer van 2015 is het aanbiedingsontwerp van het nieuwe Knooppunt Hoevelaken gepresenteerd. Inmiddels is dit ontwerp verder uitgewerkt in een zogeheten ‘uitwerking voorkeursalternatief’. Interesse?! Klik hier >>

MOBILITEIT

november 2016

Begin oktober heeft u een speciale editie van de Nieuwbrief ontvangen over Mobiliteit. Is die aan uw aandacht ontsnapt? Lees hem alsnog via deze link >>

CYBERCRIMINALITEIT EN RANSOMWARE

november 2016

Cybercriminaliteit voorkomen?
De komende jaren stijgt de cybercriminaliteit fors. Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat over vijf jaar ongeveer 50% van de criminaliteit bestaat uit cyberzaken. Cybercriminelen hebben het ook steeds vaker op ondernemers gemunt. Volgens een topman van het OM staan we voor een ongekende trendbreuk binnen de misdaad.
Wilt u weten wat de risico’s zijn voor uw bedrijf of wat u kunt doen om cybercriminaliteit te voorkomen? Lees meer >>

Ransomware: chantage op internet
Een specifieke vorm van Cybercriminaliteit is ransomware. Dit is een chantagemethode op internet door middel van malware. Letterlijk vertaald betekent ransom: losgeld. Ransomware is een programma dat een computer (of gegevens die erop staan) versleutelt en/of blokkeert en vervolgens van de gebruiker geld vraagt om de computer weer te 'bevrijden'. Hoewel vaak gericht tegen apparaten van individuele gebruikers, worden ook bedrijven en zelfs overheidsnetwerken getroffen. Volgens onderzoek steeg in Nederland het aantal door cryptoware (versleutelingssoftware) aangevallen gebruikers in 2015-2016 van 814 naar 9967; een stijging van maar liefst 1.224%. Meer lezen >>

MOGEN WIJ BIJ U BINNEN KIJKEN?

november 2016

Vorig jaar waren wij met de jaarvergadering te gast bij Oldtimer Wereld en hebben velen van ons kennis kunnen maken met dit mooie en leuke bedrijf.

Op dinsdag 16 mei 2017 is de volgende jaarvergadering van ons Bedrijvenpark. Vindt u het leuk om de vertegenwoordigers van de bedrijven welkom te heten en te informeren over uw bedrijf? Laat het ons weten! Mail aan info@wiekenvinkenhoef.nl.

NIEUWS VAN DE kvo-werkGROEP

november 2016

Korting op brandverzekering
Wist u dat u als gevestigd bedrijf op een Bedrijvenpark met een KVO-certificaat bij verschillende verzekeringsmaatschappijen tot 15% korting kunt krijgen op de premie van uw brandverzekering? Informeer eens bij uw eigen verzekeringsmaatschappij.

Wijzigingen bewegwijzering
Om de bedrijven op ons Bedrijvenpark nog beter te kunnen vinden, is een aantal bewegwijzeringsborden verplaatst en aangevuld.
Wilt u ook uw bedrijf vermelden op de borden en beter vindbaar maken? Neem dan contact op met City Outdoor Signs via T. 088-8885900 of E. info@cityoutdoorsigns.nl.

OPROEP! fOTO'S WEBSITE

november 2016  

Binnenkort gaat onze nieuwe website online. Momenteel leggen we de laatste hand aan de lay-out en de teksten. We willen ook graag actuele foto’s plaatsen. Heeft u mooie foto’s van het Bedrijvenpark, uw bedrijf of bedrijfsprocessen en mogen wij deze vrijblijvend gebruiken voor onze website? Stuur ze naar het secretariaat, via info@wiekenvinkenhoef.nl.

MONDRIAAN TO DUTCH DESIGN

november 2016 

In 2017 is het 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunstbeweging De Stijl werd opgericht. Om dit te vieren, vinden volgend jaar in heel Nederland tal van inspirerende evenementen en tentoonstellingen plaats. Piet Mondriaan is het grote voorbeeld. Zijn geboortehuis staat in Amersfoort en daarom neemt onze stad volop deel aan het programma. Heeft u ideeën om een (Mondriaan)uiting aan uw pand of omgeving te geven? Overleg dan met Lucette Bruinsma - Projectleider Mondriaan to Dutch Design - Utrecht/Amersfoort - l.bruinsma@toerisme-utrecht.nl.
Meer informatie over het Mondriaan to Dutch Design – klik hier >>

SLUIT AAN BIJ DE LINKEDIN-GROEP

november 2016  

Naast deze Nieuwsbrief en de website heeft het Bedrijvenpark ook een eigen LinkedIn-groep. Als lid van de groep wordt u door het Parkmanagement geïnformeerd over verschillende zaken. Het is natuurlijk ook een uitgelezen kans om met anderen op het Bedrijvenpark te communiceren. Nog geen lid van de groep, word dan lid via: Bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef.

moving on DE wieken vinkenhoef

november 2016

Nieuw gevestigd:
De Glasgarage – De Stuwdam 67
GeoMaat – De Stuwdam 14 a+b
Elmaat Tekenbureau – Wiekenweg 56G
Online Financiële Diensten – Wiekenweg 52B
INQUAR – De Stuwdam 67

Vertrokken:
Stegman – Wiekenweg 58

Verhuisd:
Inspired Live Communications – Wiekenweg 59

Binnenkort vestigt zich:
Biesheuvel techniek – Wiekenweg 58
All Save – De Windturbine 7 (maart 2017)

Heeft u een bedrijf zien komen of gaan, meldt het ons dan via info@wiekenvinkenhoef.nl.

kopij / redactie

november 2016

Heeft u informatie voor een volgende nieuwsbrief of voor de pagina ‘nieuws’ op de website, mail die dan even naar de redactie via info@wiekenvinkenhoef.nl. De redactie bestaat uit Jeroen van der Bijl van Axe media en het bestuur en secretariaat van het Bedrijvenpark.

Links

november 2016

Via een aantal links in deze nieuwsbrief komt u terecht bij het ‘login-gedeelte’ van de website. Dit gedeelte is alleen toegankelijk voor eigenaren, gevestigde bedrijven en enkele belanghebbenden. Om de link te volgen, heeft u dus uw inloggegevens nodig.

 

www.wiekenvinkenhoef.nl
Webversie bekijken
Afmelden voor deze nieuwsbrief?