Wiekenvinkenhoef
Nieuwsbrief 5  oktober 2016

sPECIALE EDITIE -  MOBILITEIT 

  

Projectleider duurzame mobiliteit De Wieken Vinkenhoef

oktober 2016

Samen met werkgevers op De Wieken Vinkenhoef werken aan meer duurzame en vitale mobiliteit op en rond het bedrijventerrein. Met dat doel is Liesbeth van Alphen sinds kort actief als projectleider voor duurzame mobiliteit. Dit doet zij acht uur per week.

foto LiesbethReistijdverlies, CO2-prestatie, gezondheid en vitaliteit van medewerkers, bedrijven hebben veel verschillende motieven om kritisch te kijken naar mobiliteit. In de praktijk blijkt vaak meer mogelijk dan bekend bij ondernemers! Liesbeths rol is matchmaker zijn tussen concrete vragen/behoeften en bestaande of te organiseren oplossingen.

De komende maanden gaat Liesbeth in gesprek met werkgevers. Geïnteresseerd in de mogelijkheden voor uw organisatie? Mail naar l.vanalphen@mobycon.nl.

Over U15

oktober 2016

De inzet van de projectleider Duurzame Mobiliteit volgt uit een samenwerking van Bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef en de Stichting U15. U15 is een groeiend netwerk van werkgevers die de bereikbaarheid van de regio Midden-Nederland willen verbeteren Een betere bereikbaarheid heeft veel voordelen voor uw bedrijf, zoals kostenreductie en een lagere CO2-uitstoot.

U15 is een belangrijke gesprekspartner voor het ministerie van I&M, de provincie Utrecht en de grote steden in Midden-Nederland. Zij vertegenwoordigen het bedrijfsleven in het bestuurlijk trio van Beter Benutten Midden-Nederland. In U15 delen bedrijven kennis en ervaringen met elkaar. Daarnaast nemen U15-bedrijven deel aan projecten die de bereikbaarheid in de regio vergroten. Voorbeelden hiervan zijn het stimuleren van fietsen binnen het bedrijf en de invoering van een mobiliteitsbudget.  

UTRECHT IN BEWEGING - UW ORGANISATIE IN BEWEGING? 

oktober 2016

Utrecht in Beweging is een gratis fietsproject voor bedrijven en organisaties. Als deelnemers vaker fietsen, verdienen ze geld. Dat is goed voor hen en voor u als ondernemer, want u krijgt er vitale werknemers en collega’s voor terug!

Utrecht in Beweging is een initiatief van Goed op Weg, dat het fietsen stimuleert van werknemers of collega’s. Het principe is simpel: hoe meer u naar uw werk fietst, hoe meer u verdient. Zo kunnen werknemers, die vaker naar het werk fietsen, in zes maanden tijd € 175 bij elkaar sparen.

In het onderdeel Samen in Beweging kunnen werknemers in teams sparen en elkaar aanmoedigen om een doel te behalen. Werkgevers kunnen ook deelnemen aan een speciaal e-bike programma, om werknemers, die net wat verder van hun werk wonen, ook te stimuleren te gaan fietsen.

Meer informatie of direct meedoen? Kijk op www.utrecht.inbeweging.eu of neem contact op met Johan Postma (j.postma@xtnt.nl, 06-10505128).

Vitaal werken!

oktober 2016

Meer sporten en bewegen levert vitale werknemers op. Maar bedrijfssport heeft nog meer voordelen voor uw bedrijf. Duurzame mobiliteit is ook fietsen naar het werk of sporten tijdens de avondspits, waardoor uw medewerkers daarna vlot naar huis kunnen rijden.

Op donderdag 22 september kwam in de hockeykantine van Kampong in Utrecht een aantal werkgevers en vertegenwoordigers van sportorganisaties bij elkaar. Zij spraken met elkaar over hoeveel mensen meer zijn gaan bewegen en sporten na campagnes en programma’s op het werk. Lees hier >> het verslag van deze bijeenkomst.

Logistiek makelaar ondersteunt bedrijven

oktober 2016

Wilt u als ondernemer kijken hoe u uw logistieke processen kunt verbeteren? Door net iets anders te plannen, door met andere ogen naar het bedrijfsproces te kijken, door samen te werken? Het bereiken van efficiency kan op vele manieren, soms simpel, soms wat ingewikkelder. Vaak levert het kostenbesparingen op.

Sinds kort kunt u als ondernemer kosteloos sparren met een logistiek makelaar over logistieke
vraagstukken. Deze bezoekt bedrijven in Amersfoort die regelmatig met vrachtwagens of bestelbusjes in de spits rijden. De logistiek makelaar helpt bedrijven op weg richting slimmere, goedkopere of duurzamere logistiek. Voor bedrijven die logistieke verbeterprojecten uitvoeren is een financiële bijdrage beschikbaar.

Meerdere bedrijven zijn al met de logistiek makelaar aan de slag gegaan. Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact op met Taco Jansonius
(tacojansonius@portofutrecht.nl, 06-46051961).

Achtergrondinformatie http://www.goedopweg.nl/overzicht-projecten/truckspotting.

De logistiek makelaar is een initiatief van het samenwerkingsverband Goedopweg.

kopij / redactie

oktober 2016

Heeft u informatie voor een volgende nieuwsbrief of voor de pagina ‘nieuws’ op de website, mail die dan even naar de redactie via info@wiekenvinkenhoef.nl. De redactie bestaat uit Jeroen van der Bijl van Axe media en het bestuur en secretariaat van het Bedrijvenpark.

 

www.wiekenvinkenhoef.nl
Webversie bekijken
Afmelden voor deze nieuwsbrief?