Wiekenvinkenhoef
Nieuwsbrief 11 maart 2016

IN DEZE NIEUWSBRIEF

 • Even voorstellen – Parkmanager, Bas Kemper

 • Jaarvergadering: save the date!

 • Aanleg rotonde Wiekenweg van start

 • Knip sluit Hogeweg af

 • Resultaten veiligheidsscan

 • Herhaalde oproep: bestuurslid gezocht

 • Hercertificering KVO

 • Toekomstfonds Onderwijs-Arbeidsmarkt voor betere aansluiting

 • Citymarketing Amersfoort

 • Moving on De Wieken Vinkenhoef

 • Kopij / redactie

 • Links

  

EVEN VOORSTELLEN: Parkmanager - Bas kemper

maart 2016

basToen ik voor de eerste keer het bedrijvenpark De Wieken-Vinkenhoef opreed, viel mij direct op hoe mooi en aantrekkelijk het is. Als parkmanager ga ik mijn best doen om die uitstraling te behouden, met als doel een aantrekkelijke vestigingsplaats voor kleine en grote bedrijven. Mijn naam is Bas Kemper en sinds januari 2016 ben ik de nieuwe parkmanager van De Wieken-Vinkenhoef. 

Door mijn achtergrond uit een ondernemersfamilie was de stap naar zelfstandig ondernemer vroeg of laat onvermijdelijk. Dus na 18 jaar MKB-ervaring in verschillende commerciële en leidinggevende functies werd ik in 2004 zelfstandig ondernemer (zzp’er). Ik ben gestart met activiteiten op het gebied van commercieel/marketingmanagement voor het MKB, in 2008 heb ik die uitgebreid met projectmanagement en -ondersteuning bij de overheid. 

Stadstuin en Beekdal
In opdracht van de gemeente Amersfoort heb ik een bijdrage geleverd aan verschillende projecten, waaronder het parkmanagement voor de wijk Stadstuin en het beheer en onderhoud van Het Beekdal (park Randenbroek). Het parkmanagement van De Wieken-Vinkenhoef sluit daarop goed aan en biedt ook weer nieuwe uitdagingen, zoals de hercertificering van het KVO (Keurmerk Veilig Ondernemen), begin 2016.
Ik ben 50 jaar geleden geboren in Utrecht en woon al ruim 16 jaar in De Meern. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen (dochters van 17 en 19). Een paar keer per week ben ik met veel plezier te vinden op de tennisbaan.

Jaarvergadering: save the date!

maart 2016

Op 17 mei van 15.00 tot 17.30 uur is de jaarvergadering van bedrijvenpark De Wieken-Vinkenhoef. Met niet alleen aandacht voor de gebruikelijke zaken, zoals het jaarverslag, de financiële afsluiting van 2015 en de begroting 2016, maar het bestuur wil ook aandacht geven aan Mobiliteitsmanagement.
Reserveer al vast de datum in uw agenda! De definitieve uitnodiging volgt later.

Aanleg rotonde Wiekenweg van start

maart 2016

Komende maandag 14 maart gaat de aanleg van de rotonde in de Wiekenweg van start. Het autoverkeer op de Hogeweg vanuit de richting Hoevelaken wordt vanaf die dag omgeleid via de Wiekenweg. Ook de bussen van Syntus richting Amersfoort rijden via de Wiekenweg. Daarvoor wordt de bekende, tijdelijke verbinding tussen de Hogeweg en de Wiekenweg, nabij De Stuwdam, weer opengesteld. Hierdoor is de Wiekenweg voorlopig weer een stuk drukker. In week 10 heeft de gemeente Amersfoort een informatiebedrijf verspreid onder de bewoners en bedrijven in de omgeving van de rotonde.
Klik hier >> voor de betreffende brief.

‘Knip’ sluit Hogeweg af

maart 2016

De ‘knip’ in de Hogeweg komt, in de vorm van een bussluis, definitief ter hoogte van de Tabaksschuur. Dit blijkt uit een besluit van B&W van Amersfoort. Door de knip wordt de Hogeweg afgesloten voor motorvoertuigen, met uitzondering van lijnbussen. Lees meer >>

Resultaten Veiligheidsscan

maart 2016

Eind vorig jaar hebben alle gevestigde bedrijven (<50fte) de mogelijkheid gehad om een veiligheidsscan uit te laten voeren door CCV. In totaal acht bedrijven hebben hiervan gebruik gemaakt. Zij hebben inmiddels een rapport ontvangen waarin ze zijn gewezen zijn op veiligheidsrisico’s. Ook hebben deze bedrijven een advies ontvangen over maatregelen om hun gebouw en terrein (nog) veiliger te maken.

De belangrijkste uitkomsten zijn:

 • Over het algemeen is de veiligheid van de bezochte gebouwen goed. Dit komt mede door het bouwjaar.
 • Bedrijven hebben meer behoefte aan samenwerking en onderling contact op het bedrijvenpark.
 • Bedrijven hebben geen gezamenlijke beveiliging en ook geen drive om dat te regelen.

Het CCV geeft de volgende tips en opties mee:

 • Eventueel een hek plaatsen rondom het bedrijventerrein met entreepoort(en) en appslagbomen, zodat het terrein ’s avonds af te sluiten is.
 • Het plaatsen van camera’s bij in- en uitgangen van het terrein
 • Een appgroep (buurtapp) opstarten.
 • Een lijst met telefoonnummers van alle gevestigde bedrijven op het bedrijventerrein verspreiden onder de bedrijven.
 • Stickers op de ramen van de panden, met hierop het nummer van de beveiligingsdienst. Een passant heeft dan in geval van onraad direct een nummer bij de hand .

Het parkmanagement bespreekt in de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen de uitkomsten en bekijkt of en hoe een en ander kan worden opgepakt.

Herhaalde oproep: bestuurslid gezocht

maart 2016

Het Verenigingsbestuur telt momenteel vier leden en is op zoek naar iemand die het bestuursteam weer op vijf wil brengen. De huidige bestuursleden zijn werkzaam bij Besseling Vervoert, Bergnet Amersfoort/Smink Transport, Beheersmaatschappij Oudshoorn en Havi Logistics. Omdat daarmee vooral de ‘grotere’ bedrijven in het bestuur goed zijn vertegenwoordigd, zouden wij erg blij zijn als zich een eigenaar of vertegenwoordiger van een ‘kleiner’ bedrijf aansluit. Lijkt het u leuk om mee te denken en actief te participeren in het bestuur van het Bedrijvenpark meld u dan aan via het secretariaat: info@wiekenvinkenhoef.nl. We horen graag van u!

Hercertificering KVO

maart 2016  

In 2014 heeft het Bedrijvenpark in het kader van Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) het certificaat Continu Samenwerking behaald. Dit certificaat was twee jaar geldig.
De werkgroep KVO, die bestaat uit vertegenwoordigers van bedrijven, politie, brandweer, parkmanagement, de parkbeheerder en de parkmanager, werkt het hele jaar door aan de veiligheid op het bedrijvenpark. Begin 2016 hebben we het traject opgestart voor de tweede hercertificering Continu Samenwerken. In dat kader hebben alle gevestigde bedrijven het verzoek ontvangen om een enquête in te vullen en de mening te geven over een aantal zaken.
Heeft u de enquête nog niet ingevuld; het kan alsnog via deze link https://mkbnl.socratos.net/direct/Her2DeWieken-Vinkenhoef
De uitslagen worden meegenomen in het verdere traject voor de hercertificering.
In mei vindt de audit plaats. We houden u op de hoogte.

Toekomstfonds Onderwijs-Arbeidsmarkt voor betere aansluiting

maart 2016 

De aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt kan beter in Amersfoort. Dat vinden werkgevers, onderwijsinstellingen en de gemeente. Daarom werken zij gezamenlijk aan vijf speerpunten om die verbinding te verbeteren. De nieuwe gemeentelijke subsidieregeling Toekomstfonds Onderwijs-Arbeidsmarkt sluit hierop aan. Werkgevers en onderwijsinstellingen kunnen tot en met 15 april samenwerkingsinitiatieven aandragen voor een bijdrage uit dit fonds van € 250.000 euro (voor 2016).
Lees meer >>

Citymarketing Amersfoort

maart 2016  

De Stichting Citymarketing Regio Amersfoort wil het sociaal-economisch klimaat in de regio Amersfoort bevorderen door middel van collectieve marketing.

Dat doet ze door campagnes te voeren, zoals:citymarketing3

 • Locatie Amersfoort: het verbeteren van het imago van regio Amersfoort als zakelijke ontmoetingsplek.
 • Amersfoort Business: de regio Amersfoort promoten als uitstekende plaats om te ondernemen.
 • Tijd voor Amersfoort: meer toeristen trekken en meer mensen gebruik laten maken van de vrijetijdsvoorzieningen in regio Amersfoort.
 • Wonen in Amersfoort: Amersfoort promoten als ideale woonregio.
 • Visit Amersfoort: buitenlandse toeristen informeren over de toeristische mogelijkheden van Amersfoort en omgeving

Meer informatie vindt u op de website van City Marketing klik hier >>
U kunt Citymarketing ook volgen via Twitter @amersfoort_cm

 

moving on DE wieken vinkenhoef

maart 2016

Nieuw gevestigd zijn:

kopij / redactie

maart 2016

Heeft u informatie voor een volgende nieuwsbrief of voor de pagina ‘nieuws’ op de website, mail die dan even naar de redactie via info@wiekenvinkenhoef.nl. De redactie bestaat uit Jeroen van der Bijl van Axe media en het bestuur en secretariaat van het Bedrijvenpark.

Links

maart 2016

Via een aantal links in deze nieuwsbrief komt u terecht bij het ‘login-gedeelte’ van de website. Dit gedeelte is alleen toegankelijk voor eigenaren, gevestigde bedrijven en enkele belanghebbenden. Om de link te volgen, heeft u dus uw inloggegevens nodig.

 

www.wiekenvinkenhoef.nl
Webversie bekijken
Afmelden voor deze nieuwsbrief?