Wiekenvinkenhoef
Nieuwsbrief 15 september 2015

IN DEZE NIEUWSBRIEF

  • Even voorstellen: Axe media – Jeroen van der Bijl
  • Afsluiting Hogeweg/De Schakelaar – omleiding via Wiekenweg
  • Een calamiteit en AED nodig?
  • Veiligheidsscan Kleine bedrijven
  • Skate of step mee tijdens opening Energieweg
  • Uitnodiging – Werkgevers Event - De Banenafspraak
  • Bewegwijzering maakt bedrijven vindbaar
  • Bedrijfsbezoeken
  • Versterk de teamfoto van De Wieken-Vinkenhoef!
  • Verhuisd  

  

EVEN VOORSTELLEN: Axe media - Jeroen van der Bijl

september 2015

Tekstschrijven en teksten redigeren, niet-tekstschrijvers helpen om pakkender te schrijven en communicatieadvies en –begeleiding geven. Dit is de rode draad in mijn activiteiten als Axe media, vanuit mijn kantoor in bedrijvencomplex Bijen & Vlinders.Jeroen vd Bijl-1

Bijna 18 jaar geleden begon ik voor mijzelf, na een afgeronde studie Journalistiek en enkele banen binnen uitgeverij- en reclamewereld. Mooi aan mijn werk vind ik het lekker leesbaar vertalen van een boodschap van de ‘zender’ naar de ‘ontvanger’. Onderwerp of doelgroep maakt mij niet uit, want nieuwsgierig als ik ben, wil ik steevast weten en uitleggen hoe iets precies in elkaar steekt en waarom.

Naast mijn betaalde werkzaamheden steek ik graag de handen uit de mouwen voor allerlei Amersfoortse clubs en organisaties. Zo korfbal ik fanatiek bij MIA, netwerk ik bij de VAO (Vereniging Amersfoortse Ondernemers), onderneem ik maatschappelijk betrokken via Matchpoint Amersfoort, ben ik voorzitter van de VVE van Bijen & Vlinders en help het Parkmanagement De Wieken-Vinkenhoef met de PR, waaronder deze nieuwsbrief. Wat dat betreft, is de opening van de Energieweg (21 september) een perfecte gelegenheid om ons als bedrijven ‘in de kijker te spelen’! Ikzelf lever hier ook een passende BIJdrage aan… Vlak daarna gaan we de pers bestoken met een persbericht over de goede bereikbaarheid en vindbaarheid van de bedrijven op De Wieken-Vinkenhoef. Daar hoort natuurlijk een foto bij met zoveel mogelijk bedrijven, waarvoor ik ook u als ‘bewoner’ van ons bedrijvenpark oproep (zie elders in deze nieuwsbrief)!

Hierbij draag ik het voorstel-stokje over aan Eemfors, de parkbeheerder van De Wieken-Vinkenhoef.

Jeroen van der Bijl
Axe media

Afsluiting Hogeweg/De Schakelaar – omleiding via Wiekenweg

september 2015

Sinds 1 september, u heeft het ongetwijfeld gemerkt, zijn De Schakelaar en de Hogeweg tijdelijk onderbroken en wordt het verkeer omgeleid. Dit heeft alles te maken met de aanleg van enkele duikers (ondergrondse buizen) in de omgeving van De Schakelaar. Daarnaast verleggen de netbeheerders in dit gebied een aantal kabels en leidingen. Via een by-pass met tijdelijke verkeerslichten gaat het verkeer nu over het braakliggende terrein aan het begin van de Wiekenweg en via de voormalige doorsteek naar de Hogeweg in het verlengde van De Stuwdam. De omleidingen worden met borden aangegeven. De werkzaamheden aan de duikers, kabels en leidingen nemen in totaal ongeveer 9 weken in beslag.
Voor een overzichtskaart > klik hier.

Een calamiteit en AED nodig?aed-2

september 2015

De Wieken-Vinkenhoef telt in elk geval vijf bedrijven met een AED. Wij zijn
blij dat deze bedrijven zich bij ons hebben gemeld en hun AED ook buiten het bedrijf ter beschikking te stellen. De lijst kunt u terugvinden op onze website onder calamiteiten. Via die pagina kunt u het overzicht ook uitprinten.

 

Veiligheidsscan Kleine bedrijven (< 50 fte)

september 2015

Helaas zijn ondernemers wel eens het slachtoffer van inbraak en in sommige gevallen zelfs van een overval. Daarom heeft het Ministerie van Veiligheid en Justitie besloten tot een aantal maatregelen, waaronder veiligheidsscans voor ondernemers. Tijdens de veiligheidsscan worden ondernemers gewezen op veiligheidsrisico’s en krijgen zij advies over maatregelen om hun bedrijf (nog) veiliger te maken.

Een adviseur van het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) bezoekt binnenkort De Wieken-Vinkenhoef. Dit kan plaatsvinden op doordeweekse dagen, in de avond of op een zaterdagochtend. Na het gesprek met de adviseur ontvangt u de adviezen en tips in een rapport, zodat u de inhoud nog eens rustig kunt doornemen en desgewenst toepassen. Wanneer de adviseur bij u langskomt en het komt op dat moment niet uit, dan maakt hij een afspraak voor een ander tijdstip.

Deze scan is gratis voor kleine bedrijven (<50 fte) en wordt zonder verdere verplichtingen aangeboden.

Skate of step mee tijdens opening Energieweg

september 2015

De nieuwe Energieweg is klaar en wordt op 21 september officieel geopend.
Een belangrijke ontsluitingsweg voor bedrijvenpark De Wieken-Vinkenhoef en de verbinding van de stad met Vathorst en De Hoef. De weg is nu nog helemaal vrij, een fantastische kans! In samenwerking met 033skate organiseert de gemeente een sport-event om het asfalt ‘in te wijden’: door te skaten en te steppen. Exclusief voor ‘bewoners’ van De Wieken-Vinkenhoef! U bent van harte welkom om dit bij te wonen op maandag 21 september, vanaf 19.00 uur. Voor meer informatie en het programma > klik hier. De volgende ochtend om 05.00 gaat de Energieweg daadwerkelijk open voor het verkeer.

Uitnodiging – Werkgevers Event - De Banenafspraak

september 2015

Werkgevers hebben afgesproken dat er tot 2026 125.000 extra banen komen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit zijn 100.000 banen bij bedrijven en 25.000 banen bij de overheid. Dit heet de ‘banenafspraak’. Gemeenten kunnen werkgevers ondersteunen door bijvoorbeeld aanpassingen op de werkplek, extra begeleiding of loonkostensubsidie. Hoe zit het precies met de banenafspraak? En vooral, wat kunt u daarmee? Kom op donderdag 24 september naar het Werkgevers Event voor de Arbeidsmarktregio Amersfoort in het stadion van De IJsselmeervogels. In 2,5 uur bent u helemaal bijgepraat!

Tom van 't Hek is expert in het leiden van talent in goede banen. Hij bracht dit in de praktijk door het dameselftal hockey naar een Europese titel te coachen. Sprekers Aart van der Gaag, commissaris van het 100.000 banenplan van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO, wethouder Menno Tichelaar en Aanjager Banen-garantie Hans Spigt hebben vanuit hun functie dagelijks te maken met de banenafspraak. Uit de eerste hand hoort u de laatste stand van zaken. Het Event wordt afgesloten met een netwerkborrel. Mis deze gelegenheid niet!

Het Werkgevers Event is gratis voor ondernemers en geïnteresseerden uit de regio Amersfoort. Graag uw aanmelding voor 20 september.

Voor meer informatie en het complete programma > klik hier.

Bewegwijzering maakt bedrijven vindbaar 

september 2015 

 

 

bewegwijzering NB1

Dankzij de nieuwe bewegwijzering op De Wieken-Vinkenhoef zijn alle straten en diverse bedrijven gemakkelijk vindbaar. Overweegt u ook zo’n bedrijfsvermelding, neem dan contact op met Martin Zeijlemaker, Accountmanager Terreinen van City Outdoor Signs: 06-51795887, 088-8885900 of martin@cityoutdoorsigns.nl

BEDRIJFSBEZOEKEN

september 2015 

Voor het goed functioneren van het parkmanagement en een optimaal vestigingsklimaat op ons Bedrijvenpark zijn een goede communicatie en korte lijnen met betrokken partijen, zoals de gemeente en ondernemers, belangrijk. Om te ontdekken wat er leeft en wat het bestuur daarin kan betekenen, organiseren we regelmatig bedrijfsbezoeken. Twee leden van het bestuur nodigen zichzelf graag uit om bij u op bezoek te komen en nader kennis te maken. De uitnodiging ontvangt u via een datumprikker. Wilt u daar niet op wachten, maar op korte termijn een afspraak met het bestuur maken, dan kan dat natuurlijk ook. Stuur dan een mailtje aan het secretariaat via info@wiekenvinkenhoef.nl en wij nemen snel contact met u op.

Versterk de teamfoto van De Wieken-Vinkenhoef!

september 2015  

welkomstbord NBDe nieuwe bewegwijzering is een fantastisch instrument om ons bedrijvenpark opvallend in the picture te zetten! Meer bekendheid en promotie voor De Wieken-Vinkenhoef is voor alle bedrijven positief. Op 29 september hebben we daarom uw hulp nodig! Om 12.30 uur maken we een foto van het welkomstbord op de Wiekenweg met zoveel mogelijk ondernemers en medewerk(st)ers van de bedrijven op het bedrijvenpark. Die foto plus persbericht sturen wij naar de verschillende Amersfoortse media. Noteer dus in uw agenda en roep uw medewerk(st)ers op:

Lunchpauze (12.30 uur) op 29e september verzamelen bij het welkomstbord op de Wiekenweg voor een promotiefoto.

NIEUW EN/OF VERHUISD

september 2015

CIG is verhuisd van de Hogeweg 226D naar Hogeweg 182.
DigiJuris verhuisde van Nijkerk naar Wiekenweg 54A.

 

kopij / redactie

september 2015

Heeft u informatie voor een volgende nieuwsbrief of voor de pagina ‘nieuws’ op de website, mail die dan even naar de redactie via info@wiekenvinkenhoef.nl. De redactie bestaat uit Jeroen van der Bijl van Axe media en het bestuur en secretariaat van het Bedrijvenpark.

Links

september 2015

Via een aantal links in deze nieuwsbrief komt u terecht bij het ‘login-gedeelte’ van de website. Dit gedeelte is alleen toegankelijk voor eigenaren, gevestigde bedrijven en enkele belanghebbenden. Om de link te volgen, heeft u dus uw inloggegevens nodig.

 

www.wiekenvinkenhoef.nl
Webversie bekijken
Afmelden voor deze nieuwsbrief?