Wiekenvinkenhoef
Nieuwsbrief 22 januari 2015

De wieken vinkenhoef ook IN 2015 VOLOP IN BEWEGING

januari 2015

Het bestuur van het Bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef wenst u hierbij graag een goed en ondernemend nieuw jaar toe. Ook in 2015 is ons Bedrijvenpark volop in beweging. Letterlijk, want de planning is dat in de tweede helft van het jaar de Energieweg, de nieuwe toegangsweg tot het Bedrijvenpark, klaar is. Ook de kruising van de Wiekenweg met De Schakelaar en De Windturbine wordt aangepast. Voor een goede doorstroming van het verkeer wordt hier een rotonde aangelegd. Daarnaast start de gemeente dit jaar met de invulling van het entreegebied aan het begin van het bedrijventerrein. Hier komen onder andere een brandstofverkooppunt en een voorziening voor horeca/fast food. Allemaal belangrijke wijzigingen voor u als ondernemer op het Bedrijvenpark. Wilt u meer informatie? Kijk ook op www.wiekenvinkenhoef.nl en/of kom naar onze jaarvergadering op dinsdag 19 mei om 15.00 uur.

even voorstellen

januari 2015

Als ‘bewoner’ van Bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef vindt
Havi Logistics het belangrijk om actief te participeren en mee te denken.
Daarom ben ik, Daniel Spetter (46), namens Daniel SpetterHavi Logistics, bestuurslid van de Vereniging De Wieken Vinkenhoef. Daarnaast is mijn collega Willem Mulder namens ons bedrijf actief betrokken bij het overleg rond het Keurmerk Veilig Ondernemen. HAVI Logistics is sinds december 2008 gevestigd aan de Zonnecel 30 en herkenbaar aan de rode en witte vrachtwagens. Deze heeft u vast weleens voorbij zien komen.
 

Bij Havi Logistics werk ik inmiddels 15 jaar. Het werken hier ervaar ik als uiterst prettig en uitdagend. De laatste tien jaar ben ik als Operations Manager verantwoordelijk voor de transport- en warehouse-afdeling. In deze functie coördineerde ik in 2008 de verhuizing van Nijkerk naar ons nieuwe distributiecentrum op Bedrijventerrein De Wieken Vinkenhoef. 

Restaurant- en cateringbranche
Havi LogisticsHAVI Logistics heeft een Amerikaanse aandeelhouder en heeft vergelijkbare DC’s in heel Europa en Azië. Wij verzorgen de logistiek voor bedrijven in de restaurant- en cateringbranche en doen dat 7 dagen per week, 24 uur per dag. Klanten zijn onder andere McDonald’s, BP brandstofstations, Van der Valk hotels en Vapiano (een Italiaanse restaurantketen). Bij HAVI heb ik ongeveer 300 collega’s. Het distributiecentrum aan De Zonnecel bestaat uit een koelcompartiment, twee grote diepvriescompartimenten en een niet-geconditioneerd deel. Totaal is de oppervlakte van het pand ruim 10.000 m2. Voor de belevering aan onze klanten (7 dagen per week) beschikken wij over 26 vrachtwagens met een diepvries- en een koelgedeelte.   

Wageningen
Ik woon in Wageningen met mijn lieve vrouw en twee kinderen. In deze leuke studentenstad op 18-jarige leeftijd toen ik ging studeren aan de Landbouw Universiteit. Tijdens mijn studie – landbouwtechniek, logistiek en bedrijfskunde – ben ik een jaar in Australië geweest en na mijn studie was ik altijd paraat bij de Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen. Vervolgens werkte ik vijf jaar bij Van Amerongen Transport in Barneveld. Kortom, ik voel mij zeer thuis tussen de vrachtwagens en in de logistiek.

bewegwijzering: stand van zaken

januari 2015

In onze vorige nieuwsbrief informeerden wij u over de bewegwijzering op het Bedrijvenpark. Inmiddels is het door de werkgroep aangepaste ontwerp van de bewegwijzering ingediend bij de gemeente Amersfoort. Met de gemeente vinden nu afrondende gesprekken plaats over uitvoering en tijd. Zij neemt overigens De Wieken Vinkenhoef-Noord voorlopig niet in deze plannen mee, gezien de huidige status van dit gebied. Wanneer het overleg met de gemeente is afgerond, wordt bij de leverancier(s) een aangepaste offerte aangevraagd. Vóór plaatsing van de bewegwijzering vraagt de uitvoerende partij (namens Parkmanagement De Wieken Vinkenhoef) aan de gevestigde bedrijven of zij hun bedrijfsnaam extra willen laten vermelden. Zodra met de gemeente overeenstemming is, ontvangt u hierover meer informatie.

bestek openbare ruimte 2015

januari 2015

Vrijdag 9 januari presenteerde Ernst Beitler van de gemeente Amersfoort het nieuwe (concept)bestek voor het onderhoud van de openbare ruimte. Hoewel het inhoudelijk niet zo veel verschilt met dat van het afgelopen jaar is er toch extra geld voor onderhoud uitgetrokken. Steeds meer percelen zijn of worden namelijk afgebouwd en dus groeit ook de openbare ruimte van het omliggend gebied. Dit nieuwe bestek geeft meer ruimte voor eigen invulling ofwel het maken van eigen keuzes met betrekking tot het onderhoud. Zo is in het afgelopen jaar ook meer prioriteit gegeven aan het opruimen van zwerfvuil. Op dit moment bekijken Parkmanagement en het onderhoudsbedrijf Eemfors dit concept en we verwachten dat het bestek eind januari definitief kan worden gemaakt. Overigens voert Eemfors ook in 2015 weer het onderhoud uit.

UW PROFIEL OP ONze website

januari 2015

Alle op het Bedrijvenpark gevestigde bedrijven hebben op www.wiekenvinkenhoef.nl (op de pagina ‘Bedrijven’) een eigen profiel. Uw profiel bevat bij plaatsing door de beheerder alleen de profielbasisgegevens. U kunt zelf het profiel verder aanvullen. Met een goed profiel kan iedere bezoeker van de website u gemakkelijk vinden en ook rechtstreeks doorlinken naar uw eigen bedrijfswebsite. Maak dus gebruik van deze mogelijkheid om u zelf goed zichtbaar te maken en zorg voor een actueel profiel. In 2014 ontvingen alle bedrijven op het bedrijvenpark via de mail inloggegevens, waarmee zij hun profiel kunnen aanpassen. In het ‘login-gedeelte’ van de website onder ‘documenten’ vindt u een handleiding. Bent u uw inloggegevens kwijt, stuur dan een mailtje naar het secretariaat via info@wiekenvinkenhoef.nl en u ontvangt nieuwe codes.

Leerbedrijf of erkend stagebedrijf?

januari 2015

Op het openbare gedeelte van www.wiekenvinkenhoef.nl kunnen hier gevestigde bedrijven (op de pagina ‘Werken’) zich presenteren als leerbedrijf of erkend stagebedrijf. We zijn ervan overtuigd, dat het Bedrijvenpark momenteel meer leerbedrijven of erkend stagebedrijven telt, dan nu vermeld staan. Daarnaast krijgt het Parkmanagement regelmatig vragen van studenten naar een stage of een leer/werktraject bij bedrijven op het Bedrijvenpark. Via de pagina ‘Werk’ op de website kunnen we beide partijen linken. Is uw onderneming een erkend stagebedrijf of leerbedrijf en staat dat nog niet op de website, geef uw gegevens dan door aan het secretariaat via info@wiekenvinkenhoef.nl.

kopij / redactie

januari 2015

Heeft u informatie voor een volgende nieuwsbrief of voor de pagina ‘nieuws’
op de website, mail die dan even naar de redactie via info@wiekenvinkenhoef.nl. De redactie bestaat uit Jeroen van der Bijl van Axe media, Hans Horlings (bestuurslid Vereniging en Stichting Bedrijvenpark Wieken Vinkenhoef) en Virgilia Spoel van het secretariaat van het Bedrijvenpark Wieken Vinkenhoef.

Links

januari 2015

Via een aantal links in deze nieuwsbrief komt u terecht bij het ‘login-gedeelte’ van de website. Dit gedeelte is alleen toegankelijk voor eigenaren, gevestigde bedrijven en enkele belanghebbenden. Om de link te volgen, heeft u dus uw inloggegevens nodig.

 

 

www.wiekenvinkenhoef.nl
Webversie bekijken
Afmelden voor deze nieuwsbrief?