Wiekenvinkenhoef
Nieuwsbrief - oktober 2022 februari 2024

IN DEZE NIEUWSBRIEF

  • Kentekencheck voor zero emissie-zone
  • Vind je besturen leuk? Dan zoeken we jou!
  • Gemeente ondersteunt bij verduurzaming bedrijf
  • Informatiebijeenkomst Digital Twin voor gezamenlijk energieverbruik
  • Informatie uit het KVO
  • Moving-on De Wieken Vinkenhoef
  • Volg ons via Linkedin, Twitter en WhatsApp Alert
  • Redactie
  • Links

KENTEKENCHECK VOOR ZERO EMISSIE-ZONE

Om de binnenstad schoon te bevoorraden, heeft Amersfoort vanaf 1 januari 2025 een zero emissie-zone. Dan mogen alleen nog elektrische of op waterstof rijdende bestel- en vrachtauto’s (die dus geen CO2 uitstoten) het kernwinkelgebied in. Ondernemers worden verplicht om over te stappen op uitstootvrije alternatieven of gebruik te maken van een logistieke hub aan de rand van de stad. Wil je weten of je voertuig na 1 januari 2025 de zero emissie-zone in mag? Of wil je weten of je voertuig in aanmerking komt voor de overgangsregeling, om de overstap haalbaar te maken?
Lees er meer over en doe de kentekencheck >>          

VIND JE BESTUREN LEUK? DAN ZOEKEN WE JOU!

Als Parkmanagement zijn we op zoek naar nieuwe bestuursleden. Lijk het je leuk en interessant om een actieve rol te spelen in het bestuur van ons bedrijvenpark? Neem dan contact met ons op via info@wiekenvinkenhoef.nl. We maken graag kennis met je en vertellen je er graag alles over!

GEMEENTE ONDERSTEUNT BIJ VERDUURZAMING BEDRIJF

Omdat ondernemers en bedrijven onmisbaar zijn om de klimaatdoelstellingen te behalen, stimuleert de overheid ze om hun bedrijfspand te verduurzamen. Maar helaas verzanden veel Amersfoortse ondernemers in het aanbod, de complexiteit en het aanvragen van subsidies voor verduurzaming. Daarom geeft Gemeente Amersfoort tot en met juni 2024 bedrijven gratis ondersteuning.

Met name de grote hoeveelheid en de versnippering van subsidies, leningen en regelingen vormen voor ondernemers een groot struikelblok. Gemeente Amersfoort biedt ondernemers daarom overzicht, advies over subsidiemogelijkheden en ondersteuning bij het doen van een subsidieaanvraag, op landelijk, provinciaal én lokaal niveau.
Klik hier voor meer informatie >>

INFORMATIEBIJEENKOMST DIGITAL TWIN VOOR GEZAMENLIJK ENERGIEVERBRUIK

Om meer inzicht te krijgen in het energieverbruik op ons bedrijvenpark laat het Parkmanagement - samen met de gemeente Amersfoort en de provincie Utrecht - een Digital Twin ontwikkelen. Door het energieverbruik slim af te stemmen op de opwek van lokale energie en door als ondernemers samen te werken, kunnen we energie nu, en in de toekomst met een energiehub, beschikbaar houden. Tijdens de eerste informatiebijeenkomst hierover, op woensdag 6 maart, hoor je hier alles over.

Bedrijven zijn in beweging. We zijn allemaal op de een of andere manier bezig met het toekomstbestendig maken en houden van onze ondernemingen. We maken plannen voor duurzame mobiliteit, de opwek van elektriciteit of verduurzaming van het bedrijfsproces. Maar doordat de energietransitie sneller gaat dan de netbeheerder heeft voorzien, zit ook het energienet op De Wieken Vinkenhoef vol. Door deze ‘netcongestie’ zijn nieuwe grootverbruikersaansluitingen niet meer mogelijk en kunnen bestaande aansluitingen niet worden uitgebreid.

Een oplossing is meer inzicht in het energieverbruik en dat is alleen mogelijk als zoveel mogelijk bedrijven meedoen. Dat is nodig om de kansen voor samenwerking in te schatten en de gevolgen van netcongestie voor bedrijven op De Wieken Vinkenhoef te beperken.

Klik hier voor meer info >>

De informatiebijeenkomst op woensdag 6 maart begint om 16.00 uur bij Wouters Totaal Afbouw aan de Wiekenweg 35. We nodigen je van harte uit!


Aanmelden >>  

INFORMATIE UIT HET KVO

Afscheid van beheerder Sight Landscaping en welkom aan Ter Riele
De afgelopen jaren beheerde Sight Landscaping ons bedrijvenpark, maar doordat het contract afliep, was een nieuwe aanbesteding nodig. Daaruit is Ter Riele B.V. >> als nieuwe beheerder aangesteld, vanaf 1 januari.
Afscheid van Sight Landscaping >>


Unit 14 beveiligt ons bedrijvenpark
Sinds augustus vorig jaar verzorgt Unit 14 Beveiliging de collectieve mobiele surveillances op De Wieken Vinkenhoef. Zij maakt op variabele tijdstippen in de avond en nacht preventieve controlerondes en meldt bijzonderheden bij ons. Inmiddels heeft Unit 14 contact gehad met veel bedrijven op ons bedrijvenpark over het aansluiten bij het collectief (met korting). Is er met jouw bedrijf nog geen contact geweest en wil je graag meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Kenny van Leur van Unit 14 via 06-86811804.

Veilig parkeren en laden van elektrische auto’s
Bij elektrische voertuigen spelen andere brandveiligheidsrisico’s dan bij benzine- en dieselwagens. Nieuwsgierig naar wat je kan doen om je elektrische auto veilig te parkeren en te laden?
Klik hier voor een infographic van het Instituut Fysieke Veiligheid en de Brandweer Nl >>
En andere tips >>

MOVING-ON DE WIEKEN VINKENHOEF

Binnenkort:
Pijlman kantoormeubelen vestigt zich op De Wieken Vinkenhoef.

Heb je een bedrijf zien komen of gaan, meld het ons dan via info@wiekenvinkenhoef.nl.

VOLG ONS VIA LINKEDIN, TWITTER EN WHATSAPP ALERT

Voor LinkedIn klik hier >>
Voor Twitter klik hier >>
Voor de WhatsApp Alert-groep > stuur een mailtje aan info@wiekenvinkenhoef.nl met bedrijfsnaam, naam en telefoonnummer

REDACTIE

Heb je informatie voor een volgende nieuwsbrief of voor de pagina ‘nieuws’ op de website, mail die dan naar de redactie via info@wiekenvinkenhoef.nl. De redactie bestaat uit Jeroen van der Bijl van Axe media en het bestuur en secretariaat van het Bedrijvenpark.

LINKS

* Via een aantal links in deze nieuwsbrief kom je terecht bij het ‘login-gedeelte’ van de website. Dit gedeelte is alleen toegankelijk voor eigenaren, gevestigde bedrijven en enkele belanghebbenden. Om de link te volgen, heb je dus de inloggegevens nodig.

 

 

 

 

www.wiekenvinkenhoef.nl
Webversie bekijken
Afmelden voor deze nieuwsbrief?